Alaplı Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Hidayet Meşe, (36) yakacak ihtiyacını hafta sonları Karadeniz’in sahillerinde odun toplayarak karşılıyor.
Meşe, yaptığı açıklamada,6 yıldır Karadeniz’in dalgalarla sahile bıktığı odunları toplayarak evinin yakacak ihtiyacını karşıladığını söyledi. Hafta içi ilçede temizlik yaptığını hafta sonları ise sahilde odun topladığını ifade eden Meşe şunları söyledi:
“Alaplı çayı ile Karadeniz’e gelen oradan da dalgalarla sahile vuran odun parçalarını toplayarak 6 yıldır evimin yakacak ihtiyacını karşılıyorum. Belediyede temizlik işçisi olarak çalışıyorum. Kömür pahalı olduğu için bizde diğer arkadaşlarım gibi sahilde odun toplayarak yakacak ihtiyacını temin ediyoruz. Hafta içi çalıştığım için arkadaşlarımla birlikte hafta sonları Alaplı sahilinde odun topluyoruz. Gectiğimiz günlerde Alaplı çayında su seviyesinin yükselmesi nedeniyle dalgalarla sahile çok odun vurmuştu. 3 tona yakın odun topladım. Bu kışta sahilden topladığım odunlarla ısınacağım. Karadeniz’e çok teşekkür ediyorum. Sayesinde evimizde ısınıyoruz.”