Karadeniz Ereğli'de Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) emeklisi Erol Uzuner'in evinin bahçesine yaptığı kardan timsah, fil ve köpek balığı figürleri ilgi gördü.

İlçeye bağlı Korubaşı Mahallesi Hacıbekir Sokak mevkisinde kar kalınlığının 80 santime ulaştığını belirten Erol Uzuner (50) boş zamanında torunları için kardan hayvan figürleri yaptığını söyledi.

Uzuner, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kar yağışı bölgemizde de etkili oldu. Bende bu fırsatı değerlendirmek istedim ve torunlarım için kardan fil, timsah, köpek balığı, küçük balığı figürleri yaptım. Torunlarım gördüklerinde büyük mutluluk yaşadılar. En çok ilgiyi ise boyu 2.5 metreyi bulan timsah ve 2 metreyi bulan köpek balığı figürleri gördü. Figürlerin gözlerini kömürden dişlerini ise fındık dallarından yaptım. Mahallemizden geçenler de gördükleri hayvan figürleri karşısında şaşkınlık yaşıyor kimisi fotoğraf bile çektiriyor"

Uzuner, tahta parçası ile yaklaşık her bir hayvan için 1 saat uğraştığı kardan hayvan figürlerine daha yeni hayvanlar da eklemeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)