Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla “Kardeş Oda” protokolü imzalandı. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler, projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek ve böylece Kocaeli ile Zonguldak Odaları arasındaki birliktelik ile diğer odalara doğu ve batı odaları işbirliğinde rol model olmak amacıyla  “Kardeş Oda” protokolü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda törenle imzalandı.
Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Murat Altun, Semih Barış, Tuncay Şengöz ve Yusuf Ziya Uludüz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir, ZTSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Kocaeli Ticaret Odası ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında sağlanacak işbirliğinin yanı sıra ortak faaliyetlerde bulunmak ve projeler geliştirmek amacıyla iki oda arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Ziyarette konuşan Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ziyaretlerinden dolayı Murat Özdağ ve yönetimine teşekkür ederek iki oda arasında dayanışma sağlanacağını söyledi.

 

DEMİR: “KARDEŞLİK PROTOKOLÜ 
İMZALAYACAĞIZ”

Ziyarette konuşan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim Murat Özdağ arkadaşımızla yıllardan beri tanışıklığımız var. Ama aynı camiada Oda Başkanlığı yapacağımız nasip olacağını düşünmemiştim, nasip oldu. Güzel de oldu,  iyi de oldu. Zorlu bir seçim süreci sonrası seçim aldı Murat Özdağ kardeşimiz. Öncelikle seçim için tebrik ediyorum. Zonguldak'a geldiği için tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Bugün burada kardeşlik protokolü imzalayacağız” diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

ÖZDAĞ: “GERÇEKTEN ALTI 
DOLU SONUÇ GETİRECEK BİR ÇALIŞMA OLMASINI İSTİYORUM” 

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise yaptığı konuşmada, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir’e teşekkür ederek, “Öncelikle Salih Başkanıma, yönetim kuruluna ve Meclis başkanıma teşekkür ederim, bizi böyle nezaketle ağırladıkları için. Ben kendim de Zonguldak doğumlu olduğum için ve burada büyüdüğüm için buranın ayrı bir önemi var bizde. Hem Salih Başkanım bize süreç içerisindeki destekleri, ailelerinin destekleri de önemli. Tabi, buranın hem kalkınmadaki öncelikli sıralaması bizim için önemli bir şey. Bu kadar yakın bize iki saatlik mesafede olan her an ulaşabilmesi kolay olan ve bizim iş adamlarımızın da rahatlıkla yatırım yapabilme kabiliyeti olabileceği yerleri beraberce değerlendirelim istiyoruz. Çünkü bizim buradaki protokolümüzde sadece bir kardeşlik protokolü olmasından öte gerçekten ulusal ve uluslararası ziyaretleri mutlaka beraber düzenlenmesi var. KOTO’nun ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetlerini, birbirleriyle yazı, fotoğraf ve haber paylaşımı, eğitim iş geliştirme ve diğer odalarla olan teknik konuların destekleri, birimler arası personellerin kardeş odalarla beraber çalışmaları, yine en az yılda bir defa bir proje geliştirilmesi, bir tane yönetim kurulunu ortak yapılması gibi düşüncelerimiz var. Gerçekten altı dolu sonuç getirecek bir çalışma olmasını istiyorum ve bu protokolde anlaşmak için geldik. Hemen akabinde Zonguldak'ta ne tür yatırımlar yapılabilir, ne tip fırsatlar vardır, hangi sektörlerde imkanlar, yer altı yer üstü  zenginlikleri nelerdir gibi bize böyle detayları çıkartacaksınız inşallah, biz de ona göre iş adamlarımızı buraya hemen bir sonraki ziyarette ticari iş görüşmeleri birebir yapmak üzere yeniden ziyarete geleceğiz. Tekrar sizlere bizi böyle ağırladığınız için sayın başkan teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kocaeli Ticaret Odası ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Kardeş Oda” anlaşması imzalanırken, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir’e meşhur Kocaeli pişmaniyesi hediye ederken, ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir ise KTO Başkanı Murat Özdağ ve KOTO yönetim kurulu üyelerine madenci heykeli hediye etti.