Evet doğrudur "Herkes Balerin Olamaz". Ama 'hobi' amaçlı da olsa bale ile uğraşmak ve balenin ruhundaki disiplin, özgüven, sorumluluk, düzgün fizyonomi, sanat bilgisi ve görgüsünü kazanabilir. 

 

Atalarımız "ağaç yaş iken eğilir" sözünü de yaşam kültürünü her açıdan alabilme ve eğitilme açısından ifade ederken, küçük yaşta başlatılan eğitimler, geleceğin sanatçılarını, yıldızlarını ortaya çıkarıyor. Kdz. Ereğli'de son yıllarda bale olan ilginin artması ve ardından da bu ilginin devamı olan eğitim salonlarının açılması dikkatlerden kaçmıyor. 

 

Su Bale'de bunlardan bir tanesi. Konuyla ilgili çok yönlü eğitimler almış Gökçe Ölçü Özsan ile Gülşah Efe Doğan Su Bale'yi kurmak için harekete geçtiklerinde, İstanbul'dan Bale öğretmeni Tuğba Özoğul'u buldular ve nihayetinde de düşüncelerini yaşama geçirdiler.

 

SHU WELNESS isimli SU BALE SALONU  Orhanlar Mahallesi'nin Sahilinde hizmete girdi. Kurdela kesme gibi alışılmış bir tören yapmayan ve sadece yakın dostları, öğrenciler, öğrenci velileri ve yakınları ile mütevazi ama anlamlı bir açılış gerçekleştiren işyeri  spor ve sanat sektörüne yeni bir soluk getirdi.