Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “Ereğli tersaneler bölgesine geçici yükleme boşaltma limanı yapılması Alaplı ALPORT liman projesinin önünü kesmek demektir” dedi.

 

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Önder Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Alaplı’da Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığından onay bekleyen Alport Liman Projesi Batı Karadeniz bölgesini ayağa kaldıracak proje olduğunu söyledi.


Filyos Liman projesine kesinlikle karşı olmadıklarını ifade eden Ocak, “Alaplı yapılması planlanan Alport liman projesinin yatırımcısı ve projesi hazır. Sadece Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığının onayını bekliyoruz. Liman projesi bölgemiz için çok önemli bir proje olduğunu gittiğimiz her yerde anlatmaya çalışıyoruz. Ancak şu var ki Ereğli TSO’dan yapılan Tersaneler bölgesi geçici yükleme boşaltma limanı yapılsın açıklamasını şaşkınlıkla karşıladık. Bu kadar basit bir düşünce olabilir mi bu tür düşünceler hem Alaplı’ya hem de Ereğli’ye zarar vermektedir. Kimse küçük hesaplar peşinde koşmasın. Alaplı Alport Liman Projesini önünü kimse kesmeye çalışmasın. Bizim istediğimiz bölge planlanırken 50 yıl sonraki hesaplar yapılsın geçici liman projeleriyle kimse uğraşmasın. Ucuz ve basit hesaplar yapılmasın. Yatırımcı ve liman için yer Alaplı hazır gelin hep birlikte Alaplı’daki liman için çalışalım. Alaplı’ya yapılacak liman bölge limanı olarak düşünüyoruz. Kesinlikle Filyos Projesine karşı değiliz. Bu gün Filyos’a yapılacak limana Düzce ve Bolu’dan yatırımcı gidip mal sevkiyatı yapması imkansız olduğunu düşünüyorum. Bu gün Filyos ile Düzce’nin arası 130 kilometre, İstanbul Haydarpaşa Limanı ile arası 140 kilometre adam gidip Filyos’un o yollarında uğraşacağına gider Haydarpaşa limanına yükünü boşaltır. Oysaki Alaplı ile Düzce arası 45 kilometre yolumuz çok düzgün. Alaplı limanı tamamen müteşebbis tarafından yapılacak devletten bir destek bile yok” dedi.