17 Nisan 2013 tarihinde 8. aylık iken dünyaya gelen bebeği annesi bakamayacağını gerekçe göstererek terk etti. Hastanede kalan bebeğe ise serviste bulunan hemşireler ve oda görevlileri sahip çıkarak bakımı ve tedavisi ile ilgilendi. 

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Muharrem Erdem, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, 5 gün önce doğan güzel bebeğimize hastanenin hemşireleri bakmaktadır. Kendisi ile sosyal hizmet uzmanımız ile yakından ilgilenmektedir. Bir süre sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edilecektir. Bu bebek bir ay içerisindeki ikinci bir bebektir. Yine bir ay önce böyle bir bebek daha dünyaya geldi ve o bebeğe de hemşirelerimiz ve görevlilerimiz sahip çıktı dedi.

Ereğli İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Necdet Kocaman ve bir görevli Ereğli Devlet Hastanesi yeni doğan bebekler servisinde yatan bebeği teslim aldılar.

Bebeğin teslim alınırken hemşireler ve hastane personeli de hazır bulundu. Eşyaları toplanan ve hemşireler tarafından isminin ise Özsoy konulduğu öğrenilen bebek uğurlandı.