Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık’ın da aralarında bulunduğu Türk işadamları, Kırgızistan’a giderek Türkiye-Kırgızistan İş Forumu’nu gerçekleştirdiler. 1-2 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ziyaret programında iki ülke arasında yatırım ilişkileri ile ilgili temaslarda bulunuldu. Türkiye-Kırgızistan İş Forumu’nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in liderliğinde hızla gelişen Kırgızistan'ı bölgenin parlayan yıldızı olarak gördüklerini ifade ederek, bu ziyaretin ardından iki ülke arasında ilişkilerin daha da güçlendiğini anlatarak, "Ancak, Türk ve Kırgız iş dünyası olarak daha önümüzde uzun bir yol olduğunun da farkındayız" dedi. 
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in de ziyaret edildiği program oldukça yoğun geçti. Heyet TOBB Türkiye’nin Kırgızistan Büyükelçisi Metin Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Hisarcıklıoğlu ve Büyükelçi Kılıç Türkiye-Kazakistan ekonomik ilişkilerine dair görüş alışverişinde bulundu. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısına da katılan heyet, burada Türk işadamları ile de görüştü. Ayrıca Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora unvanı verdi. Hisarcıklıoğlu, bu unvanı Türk özel sektörü adına aldığını ifade etti.
Geziyi değerlendiren Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Kırgızistan’ın oldukça önemli kaynaklara sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kırgızistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olan Türkiye'nin, ülkenin her zaman yanında olduğunu belirtmek isterim. Önümüzdeki yıllarda bu beraberlik güçlenerek devam edecektir. Kırgızistan'ın elde ettiği siyasi başarıların yanında ekonomi açısından da kapsayıcı bir kalkınma sürecine girmesi Türk özel sektörü olarak bizlerin de arzusudur. Kırgızistan ile birlikte çalışabilecek birçok alan olduğunu, ülkenin stratejik hedeflerinden biri olan ‘ekonomik büyüme yoluyla yaşam kalitesinin yükseltilmesi’ için birlikte çalışmayı isteriz. Özellikle hazırlıkları hızla devam eden ‘Kırgızistan 2030” çalışmalarına Türk işadamları büyük katkı sağlayabilecektir. Kırgızistan'daki kaynakların bölgemize yatırım olarak aktarılması bizim açımızdan bir fırsat olacaktır. 
Potansiyel işbirliği alanlarının çokluğuna rağmen bugüne kadar yeterince gerçekleşmediğini gördüğümüz ortak çalışmaların bu ziyaret ve yapılan görüşmeler sayesinde artacağını düşünüyorum.”