Alaplı’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen "8. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Zonguldak Kırsal Kalkınma ve örgütlenme Şube Müdürü Bilgison Yılmaz, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda kırsal kalkınma programı hakkında bilgiler verdi.
İlçelerimiz de proje hazırlamak isteyen çiftçilerimizle toplantılar yaptıklarını anlatan Yılmaz, “Hibe programı kapsamında gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik olarak hazırlayacakları projenin uygun bulunması durumunda proje tutarının yüzde 50'si hibe desteği olarak verilecektir. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerinde hibeye esas proje tutarı gerçek kişilerde 300 bin TL, tüzel kişilerde ise 800 bin TL olarak belirlenmiştir. 8. Etap hibe başvurularından faydalanmak isteyen girişimcilerimizin 27 Ocak 2014 tarihinde kadar müracaatlar etmeleri gerekmektedir." Diye konuştu.
Toplantıya, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Sivil toplum kuruluşları başkanları ve kasaplar katıldı.