Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim, öğretim imkânlarının sunulması, 2023 Türkiye Vizyonunun gerektirdiği hedeflerinin yakalanmasını desteklemesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca “Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” düzenlendiği ve ülke genelinde 10 kategoride 750 proje başvurusu yapıldığını belirten Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplam 24 okulun saha ziyaretine kaldığını açıkladı.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 24 okul içerisinde Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız’ın projesi ülke genelinde saha ziyareti kalan toplam 24 proje içerisinde olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulunuldu:

“Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız’ın “Okulum Bilim Merkezi Oluyor” projesi ülkemiz genelinde saha ziyaretine kalan toplam 24 proje içerisinde “Yenilikçi eğitim ve öğrenme program ve yöntemlerinin uygulanması suretiyle eğitimde kalite ve başarı seviyesinin yükseltilmesi” kategorisinde saha ziyaretine kalmıştır.”

Proje hakkında bilgi veren Şenol Yıldız, “Okulumuzda 2 yıldır yenilikçi, farklı ve kapsamlı Bilim Şenliği düzenledik. Bu tecrübelerin ışığında ve  sponsorların yardımıyla bilim merkezi deney setleri temin edildi. Deney setlerinin bir kısmı sanayide yaptırıldı. Öğrencilerin özgün projeleri de kullanılarak okulun bir alanı Bilim Merkezine dönüştürüldü. Müfredatın ruhuna uygun öğrenme ortamları oluşturuldu” dedi.

Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Grup Başkanı Adem Yaman Ankara İl Milli Eğitim Strateji bölümünden sorumlu Şube Müdürü İlhan Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç projeyi yerinde incelediler. Çalışmalardan memnun olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç çalışmalardan dolayı okul yönetim ve öğretmenlerini tebrik etti.