Karadeniz Ereğli’de başlatılan "Okullar İyilikte Yarışıyor” Projesi kapsamında toplanan yaklaşık bin parça oyuncak ve kitap Muş’ta eğitim ve öğrenim gören çocuklara gönderilecek.

 

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okullar İyilikte Yarışıyor” projesi kapsamında Ereğli Dikmen İlkokulunda toplanan oyuncak ve kitaplar Muş’un Korkut İlçesi Alazlı İlkokulu’nda eğitim ve öğrenim gören çocuklara ulaştırılacak.

 

“BEKLENTİNİN ÜZERİNDE TOPLANDI”

Toplanan oyuncak ve kitaplar öğrenciler tarafından hediye paketi yapılmaya başlandı. Okul Müdür Vekili Murat İbik, yaklaşık 2 aydır yürütülen kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Alazlı İlkokulu’na gönderilecek oyuncak ve kitapların öğrenciler tarafından büyük bir titizlik ile hediye paketi yapıldığını belirten İbik gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Beklediğimizin üzerinde oyuncak toplandı. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum”

 

“İNŞALLAH OYNARLAR”

Okul öğrencisi 9 yaşındaki Buse Gündüz ise ihtiyacı olmadığı oyuncakları evinden getirerek kampanyaya destek olduğunu belirterek, “İhtiyacım olmayan oyuncaklarımı getirdim. Benim onara çünkü ihtiyacım yoktu, oynamıyordum. Oynamadığım oyuncaklarımı bağışlamanın doğru olduğunu düşündüm. İnşallah oyuncaklarımla diğer arkadaşlar oynar” dedi.

Proje kapsamında toplanan malzemeler ilçeden UPS KARGO Ereğli Şube Sorumlusu Adem Yalçınkaya sponsorluğunda Alazlı İlkokulu’na ulaştırılacak.

 

50 ÖĞRETMEN VE 100 ÖĞRENCİYE SEMİNER

Konuya İlişkin Zonguldak Gençlik Merkezi’nden verilen bilgi ise şu şekilde: onguldak Gençlik Merkezi tarafından Eylül ayında uygulanmaya başlatılan ''Okullar İyilikte Yarışıyor'' projesi 50 okulun katılımı ile öncelikli olarak okullarında projeden sorumlu seçilen 50 öğretmen ve 100 öğrenciye verilen gönüllülük eğitimi semineri sonrası harekete geçirildi. 3 ay sürecek bu projede 50 okulda iyilik sepetleri oluşturularak öğrenciler evlerinde kullanmadıkları sağlam kullanılabilir oyuncaklar ile okunabilir durumda ki hikaye kitaplarını  Okullarında ki iyilik sepetlerinde topluyorlar. Proje sonunda toplanan kitap ve oyuncaklar kırsal kesimde yaşayan dezavantajlı öğrencilere projede yer alan öğrenciler tarafından dağıtımı devam ediyor. ''Oynanmayan Oyuncak Oynamayan Çocuk Kalmasın'' ve ''Okunmayan Kitap Okumayan Çocuk Kalmasın'' sloganları ile Zonguldak Gençlik Merkezi olarak gençlerde ki paylaşma duygusunu güçlendirmek,kırsal kesimde yaşayan çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek ve aynı zamanda oyuncak ve kitap israfını önlemeyi amaçlayarak kendisine oyuncak alındığında mutlu olan çocuk kendi eliyle başka bir çocuğa oyuncak vermesi alanı mutlu ettiği gibi vereni de mutlu etme duygusu taşıyacaktır.Ben yerine biz olgusu gençlere kazandırılması hedeflenmektedir.Sosyo-ekonomik anlamda kendisinden daha dezavantajlı gençlerle bir arada olarak gençlerde şükretme duygusu arttırılması planlanmaktadır”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)