*** Kdz. Ereğli şehir girişinde yapımı tamamlanmak üzere olan köprülü kavşağa ‘Uzun Mehmet’ isminin verilmesi yönündeki taleplere bir destek de, Kdz. Ereğli Kent Konyesi’nden geldi.

 

Konsey Başkanı Noyan Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Kdz.Ereğli Kent Konseyi olarak bölgemize kazandırılan Devrek Yolu Kavşağı Köprüsü’ne ‘’UZUN MEHMET’’ isminin verilmesini öneriyoruz” sözleriyle görüşlerini bildirdi.

 

Keskin’in yazılı açıklamasında, Uzun Mehmet’inh tarihteki yeri ve önemine de vurgu yaparak şöyle dedi:

 

“Hepimiz bilmekteyiz ki, birinci enerji kaynağı olan taşkömürü, sanayinin en önemli hammaddelerinden biridir. Bu nedenle ekonomimizdeki yeri büyüktür. Kömürün üretimi ve hazırlanışı sırasında yarattığı ekonomik değer, istihdam imkanları, taşınması ve tüketilmesi aşamasında oluşturduğu ekonomik katkılarla Türkiye ve Dünya ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.

 

Kömürün Uzun Mehmet tarafından bulunmasıyla bölgemiz sanayi ile ilgili hamlelerini gerçekleştirmiştir. Bölgemiz’’ Karaelmas Diyarı’’ ünvanını elbette ki Uzun Mehmet sayesinde almıştır. Uzun Mehmet hayatın ve sanayinin işleyişini ciddi anlamda değiştirmiştir. Bu sebeple Uzun Mehmet’in Kdz.Ereğli ve hatta Türkiye tarihinde yeri ve önemi büyüktür. Kazandırdığı bu değer ile bu bölgeyi geçim kaynağı haline getirmiştir.

 

Bölgemize kazandırılan hizmetlerde, genelde o bölgeye emeği geçmiş, o bölge için kalıcı eserler bırakmış insanlarımızın isimlerinin yaşatılması bizden sonra ki kuşakların tarihimizi unutmamaları anlamında önem kazanmaktadır. Bu sebepten dolayı Uzun Mehmet’in anısına sahip çıkmak için Kdz.Ereğli Kent Konseyi olarak bölgemize kazandırılan Devrek Yolu Kavşağı Köprüsü’ne ‘’UZUN MEHMET’’ isminin verilmesini öneriyoruz.

 

Bu vesile ile Uzun Mehmet ve tüm Maden Şehitlerimizi rahmetle anıyor,yaklaşan ‘’8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür Bayramı’’nı kutluyorum.”