İstanbul’da Zonguldaklılar tarafından kurulan derneklerin, tek çatı altında toplanarak Zonguldak Dernekleri Federasyonu’nu (ZONDEF) kurdukları bildirildi.

 

ZONDEF Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tosun ve Orhan Kurtulbaş ile birlikte; Alaplı ve Ereğli’de ziyaretlerde bulundu.
Ereğli’de, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yazıcıoğlu’nu da ziyaret eden ZONDEF yöneticileri, 2 Kasım’da düzenleyecekleri Hasret Gecesi’nin çalışmalarına da başladıklarını ifade ettiler.
ZONDEF Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Biz bundan üç buçuk ay önce, İstanbul’da yaşayan 120 bin Zonguldaklıyı temsilen kurulan 23 tane derneği tek çatı altında buluşturalım istedik. Amacımız, güçlerimizi birleştirerek faaliyetlerimizi daha etkin bir şekilde yapmaktır. Sağ olsunlar dernek başkanlarımız da olaya sıcak baktılar. 23 dernekten 15 tanesi federasyon çatısı altında birleşti, diğer 8 derneğin de yapacakları ilk genel kurullarının ardından federasyona katılacaklarına inanıyoruz. İnşallah klasik bir dernekçiliğin ve federasyonculuğun ötesinde çalışmalar yapacağız.
Bir taraftan kendi kurumsallaşmamızı tamamlamaya çalışırken bir taraftan da bu oluşumu insanlara duyuralım istedik. Bürokratlarımızı ziyaret ettik. Ulaşamadığımız binlerce hemşehrimiz var, bu hemşehrilerimize de ulaşmak için açılış gecesi düzenlemeye karar verdik. 2 Kasım Cumartesi günü, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde 18.00-23.00 saatleri arasında düzenleyeceğimiz Zonguldaklılar Hasret Gecesi için portföy oluşturmaya başladık. Ulaşabildiklerimizi bu gecemize davet ettik, on bin kişilik bir organizasyon düşündük. Bu gecede hemşehrilerimiz birbirleriyle kaynaşacaklar, eğlenecekler; insanlara Zonguldak’ın zenginliklerini tanıtacağız.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yazıcıoğlu da, Zonguldak’ın eski günlerine dönebilmesi için bu tür federasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi.
İstanbul’daki Zonguldaklılar derneklerinin tek çatı altında toplanmalarının oldukça isabetli bir karar olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
“ZONDEF Yöneticileri, sağ olsunlar bize nezaket ziyaretinde bulundular. Yeni bir oluşum içerisindeler, anlattıklarına göre çok başarılı olacaklarına inanıyoruz.
Türkiye’nin her tarafında Zonguldaklılar tarafından kurulan dernekler var. Tabii şu da bir gerçek ki, kontrolsüz güç, güç değildir. Birlik olmak lazım. Kendi kanaatimce, ZONDEF’in çok faydalı bir federasyon olacağına inanıyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.
Zonguldak, yıllardır Türkiye’yi besleyen 7-8 vilayetten bir tanesiydi ama son 10-15 yıldır eski gücünde olmadığını görüyoruz. Eski günlerine dönmesi, en büyük arzumuz. Biliyorsunuz, Milletvekilimiz Sayın Köksal Toptan’ın Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün birleşerek büyükşehir olabileceği yönünde açıklamaları vardı. İnşallah bizler adına hayırlı olur.
Ben, federasyon yöneticilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyor ve Allah gönüllerine göre versin diyorum.”
Ziyarette, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili İrfan Yazıcıoğlu da hazır bulundu.