Karadeniz Ereğli'de yaşanan trafik yoğunluğunu ve kargaşasını ortadan kaldırmak için Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük harekete geçti. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü somut adım atılmadığı için de çözümü rafta kalan trafik sorununda yeni tedbir ve düzenlemeler oluşturuldu. İlçe merkezinde otoparklar yeni bir düzenlemeye giderken gün içerisinde ikinci sıraya çeken araçlara cezai işlem uygulanacak.  Bazı işyerlerinin karayolunu kendi otopark alanına çevirmesinin de artık önüne geçiliyor. Yol güzergahlarını babalar ile işgal eden işyerlerine cezai işlem uygulanmaya başlandı.

ONLARA DA ÇEKİ DÜZEN GELİYOR

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı görevine Nazım Madenoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine de Fahri Küçük'ün atanmasının ardından ilçede önemli sorunların üstesine artık konuşmak ile değil icraat ile gidilmeye başlanması vatandaşları memnun etti. Toplu taşıma araçlarına da tamamen çeki düzen geliyor. İstedikleri yerde yolcu indirip bindiren trafik akışında oldukça yavaş seyir ederek bazen sürücülere sac baş yolduran duyarsız ve sorumsuz sürücüler tespit edildiğinde anında cezai işlem ile karşı karşıya kalacak.

 

AKM ÖNÜ ÇİLE DOLU

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikler trafik akışında ciddi sorunlara neden oluyor. Düğün, tören, nişan, seminer, konferans türü etkinliklere ev sahipliği yapan AKM bölgesinde de yeni bir düzenlemeye gidilmesi, yol güzergahlarının karayolu çizgisi ile çizilmesi isteniyor. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışıyor. 
 

VATANDAŞ  MEMNUN

Özellikle duyarsız sürücülerin sol şeridi işgal altında tutması, ilçe merkezini özel park alanına çevirmesi trafik akışını olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar ise, "Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüze söylemden öteye iş yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Yıllardır sadece konuşmaktan öteye gidilmeyen süreçte kısa sürede sorunu çözmek için adım attılar. Bu tedbirlerin ve önlemlerin kararlılıkla devamını istiyoruz" dediler.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)