5 Aralık’ın Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin yurt çapında 18. Kuruluş yıldönümü olduğuna dikkat çeken Kdz. Ereğli Şube Başkanı  Öznur Özkök, bu günün anlamının ise  “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Anayasal bir hak olarak verilişi” olduğunu ifade etti.

 

Özkök, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamasında görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

 

“Kadınlara, 1934’te Anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değer ve önem en güzel şekilde ortaya çıkmıştır.

 

Türk  Kadınının Ata’sına bağlılığının sebeplerinden  en önemlisi olduğunu saydığımız bu gün aynı zamanda Türk ulusunun Dünya devletlerine karşı açık bir yüz akıdır.

 

Bu fırsatla Devrim Kanunlarına zıtlık adına düzenlenen Okullardaki  Kılık-Kıyafet yönetmeliğine de değinmek isteriz.

 

Yönetmelik , Kılık –Kıyafeti değil KÖRPE BEYİNLERİ hedef almaktadır.

 

İlköğretime kadar kız öğrencilerin başlarının kapatılmasını sözde bir özgürlük olarak ileri süren hükümet aslında başörtüsü zorunluluğunu ve baskısını yürürlüğe koymaktadır.

 

2014 Türkiye’sinin Cumhurbaşkanı “Kadın ve Erkek eşit değil ve olamaz  , bu fıtrata aykırı” diyebilmektedir. 80 yılda gelinen noktanın en güzel özeti budur.

 

Daha da önemlisi;  Cumhuriyet eğitimi, bilime dayanmalı , bağımsızlıkçı, aydınlanmacı ve halkçı bir ulusal politikanın ürünü olmalıdır. Her yeni siyasi iktidarın,  kendi siyaseti üzerine inşa edilecek eğitim politikaları, yeni kuşakların bilinçlerinde yarılmaya ve ayrışmaya neden olacaktır

 

Herkes ve özellikle kadınlarımız akıllarını başlarına almalı ve seçme ve seçilme haklarının da bir gün hiç hissettirilmeden ellerinden alınacağını düşünebilmelidirler.

 

Tehlike bu kadar büyük yakıcı ve yakındır.

 

İktidar, bu ve benzer düzenlemelerle ateşle oynamaktadır. Ancak yanacak olan bizim geleceğimizdir. Biz kadınlar, herkesi geleceğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.”