Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, emekli öğretmen Mustafa Kanca ve Köy muhtarı Mithat Mandacı ve köy sakinlerinden oluşan heyet bir buçuk yaşında çocuk felci hastalığı nedeniyle felç geçiren yürüme kabiliyetini kaybeden fiziksel engelli Mustafa Tosun’u ziyaret ederek engelliler günü kutladı.

Engelli Mustafa Tosun,  Köy sakinleri ve dostlarıma bu günümde beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiğini söyledi.

Bir buçuk yaşından beri özürlü olduğunu ifade eden Tosun, şunları söyledi:

"Sekiz yaşında da koltuk değnekleri ile yaşamaya başladım. Bu zamana kadar arkadaşlarım, çevrem ve büyüklerimin sayesinde hayata her zaman tutunmaya çalıştım. Yine bu günde yanımdalar. Hayatım boyunca birçok işle uğraştım. Hayvancılık yaptım, alabalık işiyle uğraştım, arkadaşlarımın aldığı malzemelerle kahvecilik yaptım ve şimdide arıcılık yapıyorum. Hayata asla küsmeden yaşamımı devam ettireceğim. Bana her türlü desteği sağlayan arkadaşlarıma, dostlarıma ve köy halkına tekrar teşekkür ederim.”

Emekli öğretmen Mustafa Kanca ise, "Köyümüz sakinlerinden engelli kardeşimizin Mustafa Tosun'u bu anlamlı günde yalnız bırakmamak istedik. Kendisini çok seviyoruz" dedi.