Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü’nün, 2013 yılı çalışmalarının görüşüldüğü koordinasyon toplantısı, İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. İl Müdürü Necmi Çelik başkanlığında yapılan toplantıya, şube müdürleri ve ilçe müdürleri katıldı.
İl Müdürü Necmi Çelik, 2013 yılı çalışmaları için tüm personele teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ilçe müdürlerinin hükümet konağında yetersiz alanlarda hizmet verdiğinden bahsederek, bu yerler için yeni hizmet binası yapımı için çalışmalar yapıldığını, imkânlar ölçüsünde çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Zonguldak’ta 2013 yılında koyunculuğun geliştirilmesi için büyük çalışmaların yapıldığını, ancak il koyun mevcudunun hala yeterli sayıda olmadığını, bunun için faaliyetlerin arttırılması, halkın bilinçlendirilmesi konusunu vurguladı. İl Müdürlüğü’nce uygulanan projeler konusunda İlçe Müdürlüklerinin daha duyarlı olmasını isteyen İl Müdürü Çelik, Bakanlıkça uygulanan teşvik ve desteklerin halka ulaşması konusunda gereken mesai ve enerjiyi harcamaları gerektiğini söyledi.
Daha sonra İl ve İlçe Müdürlüğü faaliyetleri değerlendirilerek karşılaşılan problemler tartışıldı. 2014 yılı çalışma ve hedefleri belirlendi. İyi tarım uygulamaları, küçükbaş hayvancılığın artması, ÇATAK alanının genişletilmesi, mera ıslah projesi alanları tespiti ve yapılıp yapılmayacağı, fındık alanlarının genişletilmesi ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi, 2014 yılında daha verimli çalışma yapılması amacıyla ilçe ve şube müdürlerinin görüşleri tartışıldı. Ayrıca eğitim ve demonstrasyon çalışmalarına hız verilmesi, sertifikalı tohum ve kuraklığa dayalı toplantılarla ilgili bilgilendirme ve özel idare kaynaklı tohumların sertifikalı tohum olması, çiftçilerin bu konuda gerekli bilinç düzeyine ulaştığı, sertifikasız tohum kullanımının yok denecek kadar azaldığı, iş ve işlemlerin Bakanlık tarafından gerek genel bütçe, gerekse cari harcamalarının zamanında yapılması, kiralanacak araçların kullanımında gerekli hassasiyetin gösterilmesi konuları görüşüldü.