Kdz.Ereğli Yelken İhtisas Kulübü, 2013 eğitim döneminde düzenlenen optimist, rüzgar sörfü ve pirat eğitimlerini tamamlayan 125 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Yelken İhtisas Kulübünde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman, kulübün kuruluşundan bugüne kadar deniz sporlarını sevdirmek adına faaliyetler yürüttüklerini ve bu faaliyetler doğrultusunda çeşitli dallarda sporcu yetiştirdiklerini söyledi.

Akman, “2013 Yılı eğitim dönemimizde 7-14 yaş grubu optimistte 60, 12 ve 18 yaş grubu üstünde 65 olmak üzere toplam 125 kursiyere sertifikalarını teslim ediyoruz. Bunun yanı sıra Amatör Denizcilik Eğitimi alan ve girdikleri sınav sonucu belge almaya hak kazanan kursiyerlerimize de bu bağlamda belgelerini teslim ettik. Kulübümüzün kuruluşundan bugüne kadar olan sürede toplam 900 amatör denizcilik eğitimi verildi ve 900 kursiyer sınava tabi tutuldu. Sınav sonucu 750 kursiyer bu belgeyi almaya hak kazandı” dedi.

Konuşmanın ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yelken İhtisas Kulübü eski ve yeni yöneticileri tarafından sertifikalar teslim edildi.