Bu haber kez okundu.

LİSELİLERDEN TAŞIMALILARA YEMEK

Alaplı Çok Programlı Lisesi Yiyecek İçecek Bölümünde okuyan öğrenciler, ilçede taşımalı sistemle eğitim görenler yaklaşık  2 bin500 öğrenciye dağıtılan yemeklerin hazırlığını yaparak uygulamalı eğitimlerini gerçekleştiriyor. Lise bünyesinde kurulan, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi sahibi hazır yemek üretim tesisinde, bölüm öğrencileri tarafından gündüz hazırlanan 3 çeşit yemek, uzman aşçılar tarafından pişirilerek, taşımalı eğitim gören öğrencilere dağıtılıyor.

Gıda üretimi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden belgeli olan 3 bin kişilik kapasiteye sahip eğitim mutfağında yemekler, alanlarında uzman öğretmenler kontrolünde, hesaplanan kalori miktarlarına uygun hazırlanıyor.

Okul müdürü Rıfat Yiğit, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye sıcak yemek üretilebilecek mutfağın çalışmalarına geçen yıl başladıklarını, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de hizmete girdiklerini söyledi.



Hem eğitim hem sağlıklı beslenme

Mutfakta her gün 3 çeşit yemeğin, yiyecek içecek bölümü öğrencileri tarafından hazırlandığını belirten Yiğit, "Burada son sınıf öğrencilerimiz uygulama yapmaktadır. Gündüz, öğretmenlerimiz eşliğinde 5 ila 10 öğrencimiz uygulama yaparak hazırlık safhasını gerçekleştiriyor. Daha sonra 3 çeşit yemek sözleşmeli aşçılarımız tarafından pişirilerek 2 bin 500 öğrenciye servise hazır hale getiriliyor." diye konuştu.

Yiğit, eğitim mutfağında bir yandan taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek verilirken, bir yandan da kaliteli aşçıların yetiştirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:



"ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi sahibi tesisimizle her geçen gün kalitemizi arttırarak, öğrencilerimize kaliteli yemek yedireceğimizi düşünüyorum. Yemek tesisimizde 15 kişi dolaylı olarak iş sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü yardımıyla yapılan mutfakta, öğrencilerimiz bir yandan pratik yaparken, eğitim gören diğer öğrencilerimiz de sağlıklı ve ekonomik besleniyor."



Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arife Çevik de yemek fabrikasının kurulmasının çok önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Taşımalı eğitim gören öğrenciler için yapılan mutfağın tam donanımlı olduğunu kaydeden Çevik, "2 bin 500  öğrencimiz bu mutfaktan yemek yiyor. Ayrıca öğrencilerimizin pratik yaparak öğrencilere yemek hazırlamalarını çok önemli görüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.




(Haber: Cem Sürmeneli)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

banner251

banner185


banner294