Zonguldak’ın Lüks semtlerinden birisi olan Yayla Mahallesi Fener Caddesi de bulunan çöp konteynırlarının bilinmeyen bir nedenle sökülmesi mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.

Çöp konteynırlarının sökülmesinin ardından çöplerini bırakacak yer bulamayan mahalle sakinleri çöp poşetlerini sokak yoluna bırakmak zorunda kalıyorlar.

Halk tarafından Yayla Mahallesi Fener  Caddesi  gezi yolu olarak adlandırılan bölüm çöp poşetleri yüzünden çirkin görüntülere sahne olurken, vatandaşlar tarafından bırakılan poşetler başı boş köpekler tarafından parçalanarak etrafa çöplerin saçılmasına neden oluyor. Görüntünün hem çirkin, hemde sağlık açısından tehlikeli bulan vatandaşlar sökülen çöp konteynırların tekrar eski yerlerine takılmasını isteyerek tepkilerini şu şekilde dile getiriyorlar.

Mahallemiz Zonguldak halkı tarafından lüks semt olarak bilinmektedir. Ancak şu anda çöp konteynırlarının sökülmesi nedeniyle etrafa bırakılan çöp poşetleri yüzünden mezbelelik duruma düştü. Üstelik Sayın valimizin de ikamet ettiği Valilik konağı da burada bulunmaktadır. Bari bizleri düşünmüyorsa Vali bey’in kullandığı güzergâhta bunların olması hoş bir şey değil. Bu saygısızlıktan başka bir şey değil. Halkın sağlığına, çevre temizliğine böyle mi önem veriliyor. (Haber Merkezi)