Tiyatro Arın Genel Sanat Yönetmeni Fahri Bozbaş'ın yazıp, yönettiği ve oynadığı  "Madenkeş Aileler" adlı saydam gösterili-müzikli oyun, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği organizasyonuyla Çaycuma’da sahnelenecek. Oyun 27 Aralık 2013 Cuma günü saat 20.00’de Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelenecek.

 

1990-91 Büyük Madenci Grevi ve Ankara Yürüyüşü sonrası yarattığı "Göçük Mehmet" tiplemesi ile havzada yaşananları ironik biçimde sunan Bozbaş'ın, tiplemeyi aşarak seyirci ile iç içe, madenci öykülerini canlandırdığı Madenkeş Aileler tek perdelik bir oyun. 

 

Fahri Bozbaş, Levent Özger, Acar Çakmakçılar, Okan Atagül, Ayben Ersoy ve Çağdaş Lik’in oyuncu ve müzisyen olarak rol aldığı oyunun müziğini Eren Bozbaş, ışık tasarımını ise Acar Çakmakçılar yaptı.

2004 yılında Maden Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nin 50. Kuruluş yılı etkinlik programından bu yana 9 yıldır yurt içi ve yurt dışında “Madenkeş Aileler”le sahneye çıkan Bozbaş, bu sürekliliğin nedenini emek yoğunluklu havza gerçekliğine ve tiyatronun gücüne bağlayarak şunları söyledi: "Oyunumuz; havzada kömürün öneminin anlaşılmasından sonra kumpanyacılar tarafından nasıl yağmalandığını, daha sonra devlet eliyle nasıl şekillendiğini ve tekrar nasıl payelendirilerek yağmalandığı genel çerçevesi içinde, madencilerin çalışma şartları, iş güvenliği, sosyal yaşam ve daha birçok konuda öyküler diziniyle seyirlik bir tatta sahnede hayat buluyor. Zonguldaklı fotoğraf sanatçılarının tarihsel belge niteliğindeki saydam fotoğrafları ve kendi bestelerimden oluşan şarkılar da bu seyirliğe büyük zenginlik katıyor."

 

“CÜCE KRALIN YÜCE KRALLIĞI” OYUNU ÇOCUKLARA OYNANACAK

 

Aynı gün yine Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği organizasyonuyla Seçkin Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Cüce Kralın Yüce Krallığı” adlı müzikal çocuk oyununu okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için gün boyunca Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde oynanacak.

Ücretsiz olarak oynanacak oyunun konu ise şöyle: Sevginin ve barışın olmadığı Mit-Mus Krallığı’nda Kral Pinoke ve Kurşun Asker yaşarmış.  Kral Pinoke’nin tek düşündüğü şey kötülük yapmaktır. Yeni savaş planları yapıp tüm dünyayı ele geçirmek ister. O yüzden hep yalnızdır. Yanında bir tek Kurşun Asker vardır. Mit-Mus Krallığı’na, Kurşun Asker’in yardımıyla çocukların eğlenebileceği bir lunapark açılır. Palyaço Tebessüm’de bu lunaparkta çalışmak üzere Mit-Mus Kralığı’na gelir. Palyaço Tebesüm, burnuna taktığı kırmızı burnu sihirli olduğu söyleyince işler değişir. Kral Pinoke kötülük yapmaya devam edecek mi acaba? Gelin hep beraber oyunumuzun geri kalan kısmını sahnede izleyelim.