- Günay: "Fabrikamızda dul, eşi cezaevinde olan ve çeşitli nedenlerle mağdur olmuş 30 kadın istihdam ediyoruz, bu sayıyı 50'nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz"

Zonguldaklı iş adamı Yusuf Günay, Gökçebey ilçesindeki fabrikasında ihtiyaç sahibi 30 kadını istihdam ediyor.

Eşi cezaevinde yatan bir anneyle görüşmesinin ardından kadının yaşadığı dramdan etkilenen Günay, benzer durumdakilere yardımcı olmak için onlara iş imkanı sağlamaya karar verdi. İhtiyaç sahibi kadınlara fabrikasında iş imkanı sağlayacağını duyurarak müracaatları değerlendiren Günay, 30 kadını istihdam etti.

İş adamı Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir vesileyle tanıştığı kadının çaresizliğine tanık olduğunu, parasızlıktan cezaevinde yatan eşini bile 5 aydır ziyarete gidemediğini öğrendiğinde de çok üzüldüğünü söyledi.

Benzer durumdaki çok sayıda kadına günübirlik yardımlar yerine iş imkanı sağlama kararı aldığını anlatan Günay, "Yaptığımız çalışmayla mağdur durumda olduğunu belirlediğimiz kadınları istihdam etmeye başladık. Fabrikamızda dul, eşi cezaevinde olan ve çeşitli nedenlerle mağdur olmuş 30 kadın istihdam ediyoruz, bu sayıyı 50'nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Daha önce hiçbir işte çalışmamış kadınlara önce işimizi öğretiyor, ardından da nitelikli personel olarak görevlendiriyoruz" diye konuştu.

Günay, iş imkanı tanıdıkları kadınların hayatının değiştiğini, hayırseverlerin ya da yakınlarının desteği olmadan ayakta durabildiklerini belirterek, bu sayının artmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.



Balıkesir'de 1969'da vaizlik yaptığı sırada istifa ederek ticarete atıldığını, 1993'te kurduğu panel radyatör fabrikasıyla işlerini büyüttüğünü aktaran Günay, "Bu fabrikanın yanında baret, kireç ve boru üreten 3 tesis daha kurarak 4 fabrika sahibi oldum. 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. İstihdam ettiğimiz kadınlar da emekleriyle üretimimize ve başarılarımıza önemli katkı sağlıyor" ifadesini kullandı.

- "Kimseye muhtaç değiliz"

İşçilerden iki çocuk annesi Döndü Çakıroğlu da 3 yıl önce eşinden boşandığını, yaşadığı maddi sıkıntılardan fabrikada çalışmaya başlayarak kurtulduğunu belirtti.



Arkadaşları aracılığıyla fabrikaya iş başvurusu yaptığı anlatan Çakıroğlu, "Mağdur kadınların işe alındığını duydum. Başvurum kabul edildi. Kızım üniversitede okuyor. Onun ve oğlumun masraflarını buradan kazandığım parayla karşılıyorum. Kimseye muhtaç değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

İki çocuk annesi Hülya Ambarcı da ailesinin geçimine katkı sağladığını, patronları Günay sayesinde sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.