Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  Kıyıcak, Göktepe, Dağlar Mahalleleri tarafından ortaklaşa olarak Kıyıcak Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltıda mahalle muhtarlarıyla ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.  
Kahvaltıya, Posbıyık’ın yanısıra, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, birim amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve mahalle muhtarları katıldı. 
Dağlar, Göktepe ve Kıyıcak Mahalleleri adına kısa bir konuşma yapan Kıyıcak Mahalle Muhtarı Şükrü Kılıç, Belediye sınırlarına yeni geçmelerine rağmen mahallede çok önemli hizmetlere imza atıldığını belirterek  Posbıyık’a ve belediye ekibine teşekkür etti. 
Muhtarlar Derneği Başkanı ve Topçalı Mahallesi Muhtarı Şakir Başol ise yaptığı konuşmasında mahallelerde yapılan çalışmalarla mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:  Sorunları mahallelerin yerinde görüyoruz. Mahallelerde yapılan hizmetlerden adına mahalle muhtarlarım adına gurur duymaktayım. Başkanımıza, Başkan yardımcılarına, müdürlerime teşekkür ediyorum. Hakikaten hizmetler mahallelere hızlı bir şekilde gidiyor. 2 yıl içerisinde mahalle olmamıza rağmen altyapı yol, su, asfalt, ara yollara yapılan betonlar bizim için çok önemli. Sizlere mahalle sakinlerimiz adına da teşekkür ediyorum.”
Posbıyık ise yaptığı konuşmasında yapılan çalışmalarla belediye ekibiyle mahalle muhtarlarının uyumuna dikkat  çekerek,  “ Önemli olan zaman zaman bir araya gelmek. En büyük amacımız bu. Son zamanlarda köy statüsünden mahalle olan bölgelerde başarıyı yakalayışımızın en büyük nedeni. Çalışmaları hızlandırdık bürokrasiyi azalttık. İnanılmaz başarı yakaladık. Türkiye’de büyükşehir belediyeleri dışında böylesine 11’e yakın yeni mahallenin kanalizasyonunu, suyunu, asfaltını, parkesini yapacak belediye mümkün değil.
Biz 76 bin ton asfalt 200 bin metrekare emisyon asfalt döktük. Yetmedi 20 bin ton ilave asfalt yaptık. Şuanda çalışmalar hala devam ediyor. Bu maddi gücü yaratabilmek ve bu ekibi performanslı çalıştırabilmek çok önemli. Muhtarlarımızın da gayreti bizim başarımızda etken insan faktörü çok önemli. Biz insan faktörünü ön planda tutuyoruz. Ereğli Belediyesi her şeye muktedir. Ereğli artık küçük bi ryer değil 31 mahallesi 120 bin nüfusu olan bir kent. Birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe başaramayacağımız bir iş yok” dedi.