Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Mezarlıklar Müdürlüğü’nün görev ve sorumlulukları arasındaki rutin işlerden olan mezarlık bakım ve onarım işleriyle ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başel adına  yapılan açıklama şöyle:

Belediye sınırları içinde bulunan camilerde de temizlik çalışmalarını, İlçe müftülüğü ile koordineli olarak yürüten Karadeniz Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, söz konusu çalışmaları kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediyemiz, İlçe Müftülüğü ile koordineli olarak şehir mezarlığı ve Belediye sınırları içinde bulunan 31 mahalle mezarlığına yönelik bakım, onarım ve temizlik çalışmaları sürüyor .” dedi.                                                                                         

Tüm mezarlıklardaki temizlik çalışmalarının yani sıra, camilerde de gerekli temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Başel, “Ecdadını ihmal eden nesiller, geleceğe güvenle bakamaz.”sözünden hareketle, Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri hassas bir şekilde yapmaktayız.” şeklinde konuştu.