Alaplı Mollabey Köyü Muhtarı Erol Öztürk, İlçe merkezinde 2 tane istasyonu bulunan 112 acil servisin 1 tanesinin Mollabey Köyüne kaydırılmasını istediklerini bildirdi.
Öztürk, Önder Gazetesine yaptığı açıklamada, Ekonomik anlamda gelişen ve Alaplı’nı en büyük köyü olan Mollabeye 112 Acil servis istasyonu istediklerini söyledi. Mollbey’e yakın 40 tane köy olduğun ifade eden Öztürk, şunları söyledi;
“Mollabey daha önce yerleşim yeri olarak Çay köyüne bağlı bir mahalle idi. Kaymakamımızın destekleriyle köy statüsüne kavuştu. Köyümüzde ekonomik anlamda çok hareketli bir köydür. Yaklaşık 40 köy’ün toplanma merkezidir. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Mollabey’ 112 kurulması için sözlü olarak müracaatlarımız olmuştu. Şu an itibariyle İlçe Merkezinde 2 tane 112 bulunmakta en azından 1 tanesini Mollabey’e kaydırılırsa 1 belde ve 40 köye ulaşım daha kısa sürede olacaktır. Burada bir sağlık ocağımız var. Bunun yanında lojmanımız bulunmaktadır. Köyü-Devlet işbirliği ile burayı yeniden düzenleyerek 112 acil servisin hizmetine açabiliriz.Kaymakamımızdan bu konuda desteklerini bekliyoruz.”