Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA)bünyesinde Türkiye’nin 12 bölgesindeki çalışanlarını ilgilendiren 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2014 dönemini kapsayan 15. Dönem Toplu İş Sözleşmesini (TİS) imzaladı.

 

GMİS’in Kamu İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile MTA işyerlerinde çalışanları adına yürüttüğü 15. dönem TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Sözleşme 11.09.2013 tarihinde imzalandı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, GMİS MTA Şube Yöneticileri ile Kamu-İş ve MTA Genel Müdürlüğü Yöneticileri arasında, yasal sürenin son gününe kadar devam eden görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanması üzerine grev kararı kaldırıldı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, bütün imkanları değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek;

“Hedefe tam olarak ulaşamasak ta, mevcut şartlarda bu kadarını başarabildik. MTA çalışanlarımıza, sendikamıza, kuruma, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Başta yöneticilerimiz, temsilci ve üye arkadaşlarımız olmak üzere katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sözleşmeye göre; Türk-İş ile Hükümet arasında 23 Temmuz 2013 tarihinde imzalanan Kamu Çerçeve Anlaşması protokolüne bağlı kalınarak ücret ve sosyal haklarda artış sağlandı.

İdari maddelerde GMİS’in talepleri doğrultusunda düzenlemeler yapıldı.

GMİS ile Kamu-İş arasında  MTA çalışanlarını ilgilendiren 15. Dönem TİS görüşmeleri 29 Mart 2013 tarihinde başlamış, görüşmelerde anlaşma sağlanmaması üzerine 05.06.2013 tarihinde arabulucuya gidilmiş, arabulucu görüşmelerinde de sonuç alınmayınca 16 .07.2013 tarihinde grev kararı alınmıştı.  12 Eylül 2013 tarihinde grevin uygulamasına geçilecekti.

Yasal sürenin son günü olan 11 Eylül 2013 tarihinde taraflar arasında anlaşma sağlanarak, 15. Dönem TİS imzalandı.