Karadeniz Ereğli Muharip Gaziler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen Kan Bağış Kampanyası, Kızılay’ın da desteği ile Ereğli Abdi İpekçi Sergi Salonunda yapıldı. Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, kan bağışının insan yaşamındaki önemini belirterek, “Verilen bir ünite kan başka insanlara hayat vermektedir. Muharip Gaziler Derneği olarak yıllardır düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarında bu öneme vurgu yapmaya çalıştık, vatandaşlarımızı duyarlılığını istedik. Gelinen noktada başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Gün boyu süren kan bağış kampanyasında yaklaşık 80 ünite kan bağışında bulunuldu. Kızılay Ereğli Şubesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay’da, Muharip Gaziler Derneği’nin Kızılay’a her zaman katkı sağlamaya çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“Gazilerimiz, dernek yöneticilerimiz ellerinden geleni ortaya koyuyorlar, bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Ereğli halkının kan bağış kampanyalarına karşı her zaman bir ilgisi vardır bunu gururla söylüyoruz ki İl genelinde düzenlenen bu tür bağışlarda Ereğli halkının desteği daha fazladır”