Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü, "Soroptimistlik ve Dostluk Günü"nü düzenlediği ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik ile kutladı.

Erdemir'e ait Göztepe Tesisleri'nde gerçekleştirilen kahvaltıya ilçenin önde gelen isimleri de katıldı. Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü'nün 2016-2018 Dönemi Başkanı Asude Yener Atalay, etkinlikte yaptığı konuşmasında, iyi niyet, dostluk, barış ve insanlığa hizmet doğrultusunda kadınların ve kız çocuklarının sorunlarına çözüm üreterek onlar için daha yaşanabilir bir dünya yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

İlçede üniversitesi eğitimi alan 11 kız öğrenciye de burs imkanı sağladıklarını hatırlatan Atalay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

NURDAN OĞUZ BAŞKANLIĞINDA KURULDU

Dünyada ilk Soroptimistlik Kulübü 3 Ekim 1921’de ABD’nin California eyaletinde Türkiye’de ise 1948 yılında aydın Türk kadını, yazar Müfide Ferid Tek tarafından İstanbul Kulübü adıyla kurulmuştur. Gönüllülük esasıyla çalışan adını ‘soror- kız kardeş’ ve ‘optima-iyi niyet’ kelimelerinden almış, en iyiyi amaçlayan iş ve meslek sahibi kadınlardan oluşan federasyonumuzda Türkiye’de yaklaşık bin, dünyada ise 100 bine yakın üyesi bulunmaktadır. 1987 yılında da Nurdan Oğuz başkanlığında kurulan Karadeniz Ereğli Soroptimist kulübümüzün de şuan itibariyle 36 üyesi bulunmaktadır.

"BİLGİ VE BECERİLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ"

Soroptimistler olarak bizler, iyi niyet dostluk barış ve insanlığa hizmet doğrultusunda kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın sorunlarına çözüm üreterek onlar için daha yaşanabilir bir dünya yaratmayı hedefliyoruz. Öncelikle kızlarımızın eğitimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizde biz soroptimistler hiçbir çıkar gözetmeksizin bilgi ve becerilemizi paylaşıyor, zihinsel ve bedensel enerjimizle de katkı sağlıyoruz. Tamamıyla gönüllük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşuyuz.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI EĞİTİM İMKANI

Karadeniz Ereğli Soroptimist Kulübü olarak şuan üniversite eğitimi alan 11 kız öğrencimize burs imkanı sağlamaktayız. Aynı zamanda Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu olarak da bursiyerlerimize liderlik vasıflarının kazandırılmasının yanı sıra kişisel gelişim ve becerilerini artıracak yurt içi ve yurtdışı özel eğitim imkanları da sunmaktayız.

"MLUTLU KADINLAR MUTLU YARINLAR"

Mutlu kadınlar mutlu yarınlar mutlu dünya diyerek, birçok sosyal sorumluluk projesine de destek sağlamaktayız. Yürüttüğümüz bu faaliyetlerde tam başarı sağlayabilmek için kamuoyunda farkındalık yaratmak ve en önemlisi toplumunda bu faaliyetlere katılımını sağlamak gerektiğine inanıyoruz.

"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Siz Soroptimist sever dostlarımız hayallerimize inandığınız için samimiyetiniz için göstermiş olduğunuz duygudaşlığınız için maddi ve manevi her türlü desteğiniz için bursiyerlerimiz adına Karadeniz Ereğli Soroptimist Kulübü adına teşekkürlerimizi sunmak isterim"

Etkinlikte Kulübün ilçedeki kurucularının yanı sıra dönem başkanları da birlikte pasta kesti.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)