Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, 26 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu.

Zonguldak’ta 2 bin 500 üyelerinin bulunduğunu ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üye sayılarının 630’ye düştüğüne dikkati çeken Küçükali, siftah yapamadan işyerlerini kapatan işletmelerin bulunduğuna vurgu yaptı.

 

26 Ocak 2014 Pazar günü Genel Kurulunu yapacak olan Zonguldak Bakalar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı ve yönetim kurulu Paşa Kebap salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Şükür Küçükali’nin yanı sıra yönetim kurumlu üyeleri Erdal Gülay, Aydın Arıcı, Levent Yaman, Hasan Çakır, Berk Pak, Kadir Habiboğlu katıldılar. Toplantıda konuşma yapan Oda başkanı Şükür Küçükali, küçük Esnaf ve Sanatkarlar’ın toplumun bel kemiğini oluşturduğunu, önemli bir denge unsuru olduğunu, ancak son yıllarda esnaf ve sanatkarların yaşam mücadelesi verdiklerini, siftah etmeden iş yerini kapatan, borçlarını ödeyemedikleri için yasal takibe uğradıklarını ve hatta cezaevlerine girenlerin olduğunu söyledi.

 

“ŞARTLAR ÇOK ZOR”

Şükür Küçükali şöyle devam etti, “Zonguldak esnaf ve sanatkârlar son derece güç şartlar altında ayakta kalma mücadelesi vermekte, ancak esnaf temsilcileri olarak beklediğimiz çözümler tozlu raflarda bekletilmektedir. Bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını istiyoruz”

 

MARKETLER YASASI ACİLEN ÇIKARILMALI

Marketler yasası konusunda yıllardır mücadele verdiklerini kaydeden Küçükali, “Bizim marketlerden kastımız, büyük marketlerdir. Mahallelerde ‘Büyük Bakkal’ diyebileceğimiz marketler değildir. Vatandaşın her zaman yanında olan ışığı her zaman yanan, veresiye defteri hiç kapanmayan marketlerdir.”

 

KAÇAK İÇKİ VE SİGARA PATLADI

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, en son düzenlen alkol ve sigaraya yasağı nedeniyle içki ve sigarada kaçakçılığı patlattığını ve kayıt dışının devreye girdiğini kaçakçılığın şimdi Tırlar’la yapıldığını söyledi.

 

ÜYE SAYISI 2 BİN 500’DEN 630’A DÜŞTÜ

Küçükali, Zonguldak’ta dört sene önce odada kayıtlı 2500 üye varken bu sayının 630’a düştüğünü ifade ederek, “Başta bakkal esnafı olmak üzere küçük esnafımız eriyor. Hükümetin ve milletvekillerinin bir an önce esnaf sorunlarına sahip çıkmasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi.

 

TOPTAN DAĞITIM MAĞAZASI

Zonguldak’ta toptan dağıtım mağazası olması için çalışmalarının sürdüğünü, bazı mahallelerde toptan satış mağazalarının şubelerini kurmak istediklerini, işini kaybeden esnafa da işsizlik sigortası sağlanması gerektiğini ifade eden Küçükali, konunun takipçisi olacaklarını ve Sosyal adaletin bunu gerektirdiğini sözlerine ekledi.