Gazetemizin eski yazarlarından Neslihan Yazıcılar fotoğraf sanatında başarılarına yerilerini ekliyor. Yazıcılar bu kez de Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların gözünden ilçenin anlatıldığı “Bir Başka Şehir” fotoğraf yarışmasında özel ödül kazandı. Yarışmada dereceye gidenler düzenlenen törenle ödülleri aldı. 
1.103 fotoğrafın değerlendirildiği “Bir Başka Şehir” fotoğraf yarışmasının ödül töreni, Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlendi. Törene; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, jüri üyeleri ve Bilgievi öğrencileri katıldı.

 

“Fotoğraf Sanatının gücünü, bir kez daha gördük”
Ödül töreni öncesinde, jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan 51 fotoğraf ve dereceye giren eserler, Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu fuaye alanında sergilendi.
Törenin açılış konuşmasını yapan, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yarışmaya katılan sanatçıları tebrik etti. Başkan Uysal: “Yarışmanın ilk senesi olmasına rağmen bu kadar çok başvurunun olması memnuniyet verici. Fotoğraf Sanatının gücünü bir kez daha görmüş olduk. Ara Güler, ‘fotoğraf makinası iyi fotoğraf çekseydi. İyi bir daktiloda en iyi romanı yazardı’. Başakşehirimizin güzelliklerini karelerle anlatmak istedik. Fotoğraf sanatını herkese sevdirmek istedik. Bu iki amacında gerçekleşmiş olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Katılımcılarımıza ve değerli jürimize teşekkür ediyorum. Aramızda bulunan öğrencilerimizin arasından da iyi fotoğrafçılar çıkmasını temenni ediyorum” dedi.
Fotoğraf sanatçıları İlyas Göçmen, İsmail Küçük, Ersin Alok’un yanı sıra Arel Üniversitesinden Prof. Dr. Güler Ertan, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş’ın yer aldığı bir Jüri tarafından 1.103 eserin değerlendirildiği yarışmada birinciliğe; İzmit'ten katılan Ali Haydar Ceylan, ikinciliğe Ahmet Turan Kural, üçüncülüğe Zehra Çöplü, 4.lük ve Belediye Özel Ödülünü Neslihan Yazıcılar aldı.
Fotoğraf sanatını sevdirmek, Başakşehir’i fotoğraf sanatı için cazip hale getirmek için projelendirilen yarışmanın, birincisine 4.000, ikincisine 3.000, üçüncüsüne 2.000 ve dördüncüsüne 1.000 lira ödüllün verildiği törende, dereceye giren yarışmacılara plaketleri Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından verildi. Törende ayrıca Jüri üyelerine desteklerinden dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.

 

Üstatlardan, gençlere tavsiyeler
Aynı zamanda yarışmanın jüri üyeliğini de yapan, Fotoğraf sanatçıları; İlyas Göçmen, İsmail Küçük, Ersin Alok, ödül töreninin akabinde, gençlere fotoğrafla ilgili tavsiyelerde bulundu. Jüri üyeleri dereceye giren fotoğrafları tek tek inceleyerek, ışık, renk, açı, konu seçimleri konusunda değerlendirdi.

Fotoğraf Sanatçısı, İlyas Göçmen: “ Fotoğrafları seçimi için zorlu ve uzun bir süreç geçirdik. Başarılı fotoğraflar vardı. Bu yarışmanın devamını diliyorum. Genç arkadaşlarımızın fotoğrafla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. ” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı, Ersin Alok:” Fotoğrafın değerli kılan üç konu vardır. Fotoğraf karesi içerisinde leke değerleri önemlidir. Bir diğer konu ise ışıktır. Işık olmazsa fotoğraf yoktur. Bir diğeri ise çekme tekniği yani fotoğrafın açısıdır. Gençlerimiz fotoğrafı çekerken sadece kendileri için değil, başkalarını da bir şeyler anlatacak şekilde, ’bende bu karenin içinde olmalıyım dedirtecek’ şekilde çekmelidirler ”dedi.
İsmail Küçük: “Yarışmaya Başakşehir dışından da katılımlar çok fazla oldu. Bu projelerin devam etmesi gerekiyor. Gençler için belki de ayrı bir dal yapmak lazım. Hatta gençleri usta fotoğrafçılarla buluşturmak gerekiyor, atölye çalışmaları yapmak gerekiyor” dedi.

 

Başakşehir’i, bu yarışmayla keşfettim
Türkiye Fotoğraf Sanatı (TFSF) Federasyonu’nca onaylı yarışmada dereceye giren yarışmacılar düşüncelerini şöyle dile getirdi;
Ahmet Turan Tural (Yarışma ikincisi): “Yarışma için İzmit’ten geldik. Ağustos, Eylül ayı gibi geldik, İstanbul’a. Sabah sekizden, akşam on’a kadar fotoğraf çektim. Yarışmayı TFSF’nin internet sitesinden öğrendim. Televizyonlarda Başakşehir’i duyuyordum. Fotoğraf yarışması sayesinde Başakşehir’i tanıma fırsatı da buldum. İlçenizi çok beğendim. Başakşehir, gerçekten ‘Bir Başka Şehir’imiş.”
Neslihan Yazıcılar (Jüri Özel Ödülü): “Burada bulunmaktan ve ödül almaya layık görülmekten dolayı çok mutluyum. Beyoğlu’nda oturan biri olarak Başakşehir’i tanıma fırsatı buldum. Başakşehir’i çok uzak bir yer olarak düşünüyordum. Ama artık çok rahat gelinebileceğini ve çok güzel bir yer olduğunu görmüş oldum. Semtlerimiz tanıtmak adına bu gibi yarışmaları çok faydalı buluyorum. Belediyelerin bu tarz yarışmalar düzenlediği için fotoğraf sanatçıları olarak mutluluk duyuyoruz.”
Zehra Çöplü (Jüri Özel Ödülü): “Belediyenin böyle bir yarışma düzenlemesi şahane bir olay. Bu yarışmayla Başakşehir’i keşfettim. Bizlerde bu keşfimizle bir pencere açtıksa mutluyuz. Organizasyon, jüri şahaneydi. 

 

Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum”
Beyza Nur Erdem (Yarışma Katılımcısı): “Beş senedir Başakşehir’de yaşıyorum. Şu an sergilenen fotoğraf karesini yakalamak için, 50-60 defa çekmek zorunda kaldım. İlk katıldığım fotoğraf yarışması olduğu için çok önemli. Fotoğrafım dereceye girmese bile, tecrübe kazanmış oldum.”