Kdz.Ereğli'de yeni evlenen Osman Anıl ile Durucan Atabey çifti nikah töreninin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu Atatürk Anıtına gelerek FETÖ darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybedenler için dua etti.

 

Osman Anıl ile öğretmen Durucan Atabey çiftinin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen nikah törenine çok sayıda davetli katıldı.

 

Kıyılan nikahın ardından Atabey çifti Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde vatandaşların devam ettirdiği demokrasi nöbeti tutulan alana gelerek 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için dua etti.

 

Gelin Durucan Atabey, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde direniş göstererek darbe girişimine izin vermediğini söyledi.

Nikahın ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu alana geldiklerini anlatan Atabey, "15 Temmuz olaylarında şehit düşen vatandaşlarımız ve askerlerimizi, bizim bu mutlu günümüzde onları anmak istedik. Dua etmek için buraya geldik" dedi.

 

Şehitler için fatiha okumak istediklerini anlatan damat Osman Anıl Atabey, darbe girişimi sırasında yaralananlara da geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 

Atabey çifti bazı aile yakınları ile Atatürk Anıtında bir süre demokrasi nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.

 

(Haber Merkezi)