- Tekerlekli sandalyeye kavuşmanın heyecanı yaşayan 3 engelli kardeşin sabaha kadar uyumadığını söyleyen baba Ahmet Kuru: "Çocuklarımın tedavilerini yaptırabilir isek iyileşip yürüyebilecekler. Ankara Keçiören'de özel bir hastane gittik. Bize, 'nakit para yatır, çocuklarının tedavisini yaparız' dediler. Bir çocuğumun yürüyebilmesi için 6-7 bin lira istediler. Ameliyat ile damarları değiştirecekler ve böylelikle çocuklarım yürüyebilecekler. Toplam 3 çocuğum için 18 bin lira. Çok uğraştım, tarla, bağ, bahçe, hayvan sattım ama yetmiyor"

 

Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından başlatılan, "Engelleri Kaldıralım" projesi kapsamında 41 engelliye tekerlekli sandalyeleri düzenlenen tören ile teslim edildi.

Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 3 kardeş, tekerlekli sandalyelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Baba Ahmet Kuru, 4 çocuğundan engelli olan 3'ünün tekerlekli sandalyelerine kavuşacağı için sabaha kadar uyumadığını söyledi.



Hayırseverlerin destekleri, engelli bakım yardımı ile yaşamlarına devam ettiklerini anlatan Kuru gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Çocuklarım doğuştan zihinsel ve bedensel engelliler. Sabaha kadar uyumadılar, 'araba alacağız' dediler. Heyecanları çok. Sabah getirdik, sevinçliler. 3 Çocuk ile uğraşmak zordur ama ben alıştığım için bana kolay geliyor. 1 Tane tekerlekli sandalyemiz vardı, belirli aralıklarla 3 çocuğumu da gezdiriyordum, kimsenin gönlünü kırmıyordum, şimdi daha rahat olacak" dedi.

İlçede bulunan özel bir rehabilitasyon merkezine giden 3 çocuğunun yürüyebilmesi için Ankara'daki özel bir hastanenin 18 bin lira ameliyat ücreti talep ettiğini anlatan baba Kuru şunları söyledi:

"Çocuklarımın düzelme imkanı var ama maddi imkanımız yeterince yok. Çocuklarımın tedavilerini yaptırabilir isek iyileşip yürüyebilecekler. Ankara Keçiören'de özel bir hastane gittim. Bize, 'nakit para yatır, çocuklarının tedavisini yaparız' dediler. Bir çocuğumun yürüyebilmesi için 6-7 bin lira istediler. Ameliyat ile damarları değiştirecekler ve böylelikle çocuklarım yürüyebilecekler. Toplam 3 çocuğum için 18 bin lira. Çok uğraştım, tarla, bağ, bahçe, hayvan falan sattım ama yetmiyor"

21 yaşındaki Uğur, 18 yaşındaki Tarkan ve 16 yaşındaki Ferhat kardeşler ise tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Tarkan Kuru, gazetecilere hiç oyuncağı olmadığını ve kumandalı oyuncak araba istediğini söyledi.



Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'na ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a desteklerinden ötürü teşekkür eden Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise törende yaptığı konuşmasında, derneğe müracaat eden engellilerin tamamının manuel tekerlekli sandalyeye kavuşturduklarını ancak 54 engellinin ise akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

İlçenin 54 akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkati çeken Kaymakam Madenoğlu da, "Bu talebi de kısa sürede çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum" dedi.

Törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, engelliler ve aileleri katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)