Karadeniz’deki 7 mavi bayraklı plajlardan biri olmasının yanı sıra, Zonguldak’ta tek mavi bayraklı plaj olma özelliği taşıyan Zonguldak Belediyesi’ne bağlı Kapuz Plajı; deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre eğitimi konularında mavi bayrak kriterlerine göstermiş olduğu uygunluktan dolayı 2016 yılı için Uluslararası Mavi Bayrak Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapuz Plajı Sosyal Tesisleri Müdürü ve Zonguldak İli Mavi Bayrak Sorumlusu Abdullah Bakır; “Zonguldak’ın ve Kapuz Plaj’ımızın tekrar mavi bayrak alması için çalıştık. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere meclis üyelerimiz de dahil çok destekleri oldu. Bizde, o destekleri boşa çıkarmadık. Ayrıca çevre eğitim ödülünü de aldık. Mavi bayrağımızı Başkanımıza takdim ettim. Bir plaja, mavi bayrak almak gerçekten de zor bir süreç. Yetkililer inanılmaz şekilde kriterlere dikkat ediyorlar. En önemli kriteri ise deniz suyunun temiz olmasıdır. 10 günde bir numune alınıyor. Engelli parkurumuzdan tutun da, dalgıçların teknik donanımlarına kadar her şeyimizi yaptırdık. Kapuz Plaj’ımız, mavi bayrak sahibi olduğundan beri turizm kitaplarında da yayımlanma sayısı arttı. Plajımızın tanıtım filmi yurtdışında da gösteriliyor. Mavi bayrağı alırken Türkiye jürisinden geçti, ardından uluslar arası jüriden geçti. Mavi bayrağımızı tekrar kazandığımız için gururluyuz. Mavi bayrağımızı koruması gereken halkımız. Bize yardımcı olsunlar. Plajımızdaki kurallara uyulması gerekmektedir. Belediye Başkanımıza mavi bayrak konusunda göstermiş olduğu destek ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.




BAŞKAN AKDEMİR; “KAPUZ PLAJI’MIZ ULUSLARARASI ÖDÜLE SAHİP BİR PLAJ’DIR”

Kapuz Plajı’nın vatandaşlar tarafından yoğun olarak tercih edilmesinin birçok nedeni olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “ Göreve geldiğim günden itibaren Kapuz Plaj’ımıza çok büyük önem verdim. Doğal manzarasının yanı sıra, şehre olan yakınlığı ile de çok tercih edilen plajımız, birçok etkinliklere de sahne oluyor. Engelli parkurumuz, kabinlerimizin yenilenmesi, çevre düzenlenmesi, güvenli olması, her yıl yaptığımız çalışmalar. Mavi bayrak almak gerçekten de çok zor. Birçok kriteri var. Sürekli denetim halinde. Bizde bu kriterlere çok dikkat ediyoruz. Geçen yıl mavi bayrak almaya hak kazanmıştık. 2016 yılı içinde mavi bayrak kriterlerine düzenli bir şekilde uyduk ve tekrar plajımız bu hakka sahip oldu. Vatandaşlarımızın yıllardan beri kullandığı ve şehrimizde denize girmek için en çok tercih edilen yer olan plajımıza büyük önem veriyoruz. Mavi Bayrak Kapuz Plaj’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.