Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri ve ilkokul öğrencileri, sahilde çöp topladı.

BEÜ Alaplı MYO Müdür Yardımcısı Ömer Dereli, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının ilkokul ve üniversite öğrencilerine çevre bilincini anlatmak olduğunu söyledi.
Vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Dereli, şöyle konuştu:

"Okulumuzun muhasebe ve gemi inşaat bölümünden 150 öğrencimiz, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Alaplı Çayı, park ve deniz kenarında temizlik yapıyoruz. Temizlik çalışmasına ilkokul öğrencileri de destek
veriyor. Amacımız burada çevre ve temiz toplum bilincini ilkokul ve üniversite düzeyindeki öğrencilerimize bilinçlendirerek anlatmaktı. Bunun yanı sıra parkta oturan vatandaşlarımıza da çevre temizliği konusunda öğrencilerimiz bilgiler veriyor. Yaklaşık 3 saat süren temizlik çalışmalarında 100 poşet çöp topladık.”

Öğrencilerden Beyhan Yılmaz ise "Öğretim görevlilerimize bizi böyle bir konuda bizi teşvik ettikleri için teşekkür ediyorum. Minik öğrencilerle birlikte temizlik yapmak bizi çok mutlu etti. Onları da küçük yaşlarda temizlik bilincini aşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Sultan Süleyman Engenç de insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Biz temizliyoruz, umarım vatandaşlarda arkamızdan pis etmezler" dedi.

Cem Sürmeneli