10-17 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Turgut Reis Ortaokulu’nda Atatürk’ün silah arkadaşı Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz tarafından  “Atatürk ve Babam” konulu konferans verildi.

 

Düzenlenen programa Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Direk, okul müdürü İbrahim Özomak, müdür yardımcıları Yener Yazgan, Cengiz Baysal, Bülent Karaçam, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Atatürk ve Milli mücadelenin anlatıldığı görsel sunu ile başlayan program, öğrencilerin şiirleri, Turgut Kaçmaz’ın sunumuyla devam etti. Konferansta babasının katıldığı Çanakkale ve Balkan savaşlarında yaşananları anlatan Turgut Kaçmaz, "Babam bana savaşlarda yaşananları anlatırken gözleri dolardı. Özellikle, Çanakkale Savaşı'nda çok büyük kahramanlık örnekleri gösterilmişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Çanakkale anlatılmaz, Çanakkale Çanakkale'de yaşanır' herkesin Çanakkale'yi görmesini isterim. 253 bin şehidimizin olduğu yerdir Çanakkale, bir metrekareye ortalama altı bin merminin düştüğü yerdir Çanakkale. Dedelerimiz savaş yıllarında çok zor imkanlar altında mücadele ediyorlardı. Günü geldi mi aç kalıyorlardı. Dedelerimiz aç kaldığını bildiği için biz şimdi tokuz" dedi.

 

ÖĞRENCİLER DUYGULANDI

Gazi oğlu Turgut Kaçmaz, savaşta yaşananları anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı. Öğrencilerle yapılan söyleşiler ve Turgut Kaçmaz’a öğrencilerin çeşitli sorularıyla renklenen konferansta duygulu anlar yaşandı.  Konferansın ardından Turgut Reis Ortaokulu Müdürü İbrahim Özomak bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal gelişimine ve bilgi dağarcığına büyük katkılar yaptığını belirterek Kaçmaz’a teşekkür etti.