Kdz. Ereğli’de faaliyetini sürdüren Kardeşler Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü öğretmen adayı öğrencilerle birlikte kutladı.

Başta Ulu Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlere ve ebedi hayata intikal eden öğretmenler adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan gece, öğretmen adaylarının pasta kesimi töreni ile devam etti.

Kardeşler Özel Eğitim Hizmetleri Şirket Kurucusu Volkan Kayğın’ın organizesi ile gerçekleştirilen gecede Yurt Müdürü Naile Bingöl de öğretmen adaylarıyla bir aradaydı.

 

Kardeşler Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Öğrenci Temsilcisi Aslı Nur Öztürk, gecede yaptığı konuşmada, “Merhaba arkadaşlar hepiniz programımıza hoş geldiniz. Öncelikle ben bu organizasyonu düşünen yurt sahibimiz Volkan Bey’e ve yurt müdürümüz Naile Hanım’a bizleri bu özel günde bir araya getirdikleri için teşekkür ederim. Mustafa Kemal Atatürk’ün biz öğretmenlere söylemiş olduğu sözle başlamak istiyorum:

Öğretmenler, Yeni nesli Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır.

Şimdide kendi yazmış olduğum şiirimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

SAHİ NEDİR ÖĞRETMEN?

 

Bahçesine yeşerecek düşler eken,

Her bir çiçeği ayırt etmeden seven,

Sevgisiyle sulayan, sevgisiyle büyüten;

Emekçi bir bahçıvandır öğretmen…

 

 

Yeri geldiğinde bir anne şefkati veren,

Yeri geldiğinde bir baba gibi göğüs geren,

Her sıfatları besleyen, üstüne çeken;

 Dayanılacak,yıkılmaz bir kaledir öğretmen .

 

Işık olup yolları aydınlığa kavuşturan,

Bazen de sapan yolu düzlüğe çıkaran,

Atılanher adımda can yoldaşlığı yapan,

Korkusuz,büyük bir rehberdir öğretmen.

 

İyiliği öğreten, kötülükten men eden,

Beklentilerini değil,bulduklarını isteyen,

Bilgisini konuşturup, geleceğe güvenle yönlendiren;

Hayatı anlamlı kılan, bir umuttur öğretmen.

 

Yeniler kendini hem de hiç pes etmeden,

Dağ,bayır,köy,ova gider engel görmeden,

Kucak açar tüm çocuklara ırk nedir bilmeden;

İnsanı Yaradandan ötürü sevendir öğretmen…

                                                                                                                         [Aslı Nur ÖZTEKİN]

 

Başta M.Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizin, üzerimizde emeği geçen bütün öğretmenlerimizin ve siz değerli arkadaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun. Hepinize iyi eğlenceler arkadaşlar” dedi.

Yurt Müdürü Naile Bingöl ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan eğitim seferberliğinin değerli neferleri olan öğretmen adayı öğrencilerimizle coşkulu bir şekilde kutladık Öğretmen Günü’nü. Katılan öğrencilerimize ve Yurt Sahibimize teşekkür ederiz” diye konuştu.