Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık yayımladığı mesajda; Dünyanın en güzel, en güçlü, en vazgeçilmez, en kutlu insanlarının  kuşkusuz anneler olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:

“Anne şefkati, varlığımızın özünü besler, hayatımızın cevherini ışıldatır. Napoleon Bonaparte, “Anneler bir eliyle beşiği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar” der. Helen Thompson, anne sevgisinin hiç tükenmediğini “Her yaşlanmış insanın içinde, annesini özleyen bir çocuk vardır” sözleriyle anlatır.

 

“Anneler Günü’nün, Anneler Kilisesi’ni yüceltmek üzere, 1600’lü yıllarda, İngiltere’de kutlanmaya başlandığı söylenir. Anna Jarvis adlı Philadelphialı öksüz bir kızın girişimleri sayesinde Anneler Günü, ABD’deki tüm eyaletlerde kutlanmaya başlanmış ve dünyaya yayılmıştır. Ancak bu bilgilere bakarak Anneler Günü’nün Hıristiyan geleneklerinden doğduğu zannedilmesin. Çünkü annelerle ilgili kutlamalar, binlerce yıl önce, Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarında görülmüştür. Sembolik bir gün de olsa annelere olan duygularımızı anlatmak, onların eşsiz duygularına karşılık vermek her insan için bir vefa borcudur. Annelerin sevgileri bir karşılık beklenmeksizin duyulan belki de tek sevgidir ve onların şefkati, koruyuculuğu bir hayat boyu sürmektedir.

 

Annelerimiz, canından bir parça olarak bizleri dünyaya getirip yetiştirmenin ötesinde, engin sevgisi, eşsiz şefkat ve fedakârlığı ile abideleşirler. Sevmeye ve sevilmeye dair ilk derslerimizi aldığımız annelerimize olan sevgimizi ifade edebilmekte kelimelerin yetersiz kaldığını bilsek de; her vesileyi bu hislerimizi ortaya koyma adına bir fırsat biliyoruz. Her geçen gün bu hislerle dolup taşsak da bütün annelerin saygıyla, sevgiyle ve çiçeklerle kutlandığı bir günde, anneler gününde, tüm annelerin karşınızda bir kez daha sevgi ve minnet hisleri ile eğiliyoruz.”