Zonguldak Belediyesi’nin 21-23 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlediği “Kurtuluş Günü Etkinlikleri” kapsamında Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz’ün, “Sahne Tozu” başlıklı fotoğraf sergisi, Belediye Kültür Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılışına; Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Meclis Üyesi Bahattin Arı, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Küçükmustafa, BKM Müdürü Abdullah Bakır, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, KGD Mali Sekreteri Mustafa Emen ve çok sayıda davetli katıldı.

“Sahne Tozu” ismiyle sunulan sergide, tiyatro sahnelerinin görünen ve görünmeyen yönlerini anlatan 60 siyah-beyaz fotoğraf sergileniyor.

Sergiyi gezen Vali Yardımcısı Özdemir ve Belediye Başkanı Akdemir, gazeteci Atilla Öksüz’den sergi hakkında bilgi aldılar.

Sergide açılan anı defterine, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Sevgili Atilla; ‘Sahne Tozu’ fotoğraf serginizi büyük bir ilgi ve beğeniyle izledim. Zonguldak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tiyatro faaliyetlerinin hazırlık çalışmalarını sahne önü ve sahne arkasını çok güzel görüntüler yakalayarak ortaya çıkarmışsınız. Çok doğal ve güzel görüntüler yakalamışsınız. Profesyonel gazeteciliğinize, bir de fotoğrafçılığınızı eklemişsiniz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diler, sizi kutlarım” şeklinde düşüncelerini yazdı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, düşüncelerini şöyle kaleme aldı:

“Sayın Atilla Bey; Gazetecilik yaşamını çok uzun süreden beri izliyorum. O günden bugüne mesleğinde mükemmel bir şekilde ilerleme kaydettin. Zevkle gezdiğimiz, gördüğümüz çalışmanı izledik. Yürekten tebrik ve takdir ediyorum. Bu güzel ve anlamlı çalışmalarının bundan sonra da sağlıklı ve huzurlu bir şekilde devam etmesi dileğiyle başarılarının devamını dilerim.”

Öksüz, fotoğraf sergisiyle ilgili yaptığı açıklamada, az bilinen ve görünmeyen emeği anlatmanın keyfini yaşadığını belirterek, “Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde görünmeyen bir emek var. Burası adeta bir fabrika... Haber ve tiyatro izlemek için geldiğimde 9-10 farklı ekibin oyun çıkarmaya çalıştığını gördüm. Ve bunların tamamını iki hoca başarıyor. Çocuk grubu için Engin Çöl, diğer gruplar için Fedai Madan hocalarımızın ve Belediye Kültür Merkezi’nin bu emeklerinin yeterince anlatamadıklarını fark ettim. Burada işinden, mesaisinden, zamanından çalarak aylarca sahne tozu yutan, emek veren, gönül veren her meslekten insanları gördük.  Aralarında işsiz de var, devlet memurda. Avukat, doktor, öğrenci, işçi yani her kesimden gönüllülerden oluşan tiyatro grupları var. Ve çok kısıtlı imkanlarla aylarca yaptıkları çalışmaların karşılığında 2 veya 3 defa sahneye çıkabiliyorlar. Gündelik yaşamda sıradan yaşantıları devam eden tüm oyuncuların sahnede nasıl devleştiğini anlamak için iyi gözlemlemek, izlemek ve anlamak gerekiyor. Buradaki fikir fabrikasını perde önünü ve perde arkasını fotoğraflamak çok heyecan vericiydi. Umarım bu fotoğraflar yöneticilerin, sokağın sanata ve tiyatroya bakışını pozitif yönde değiştirir. Umarım çok amatör ruhlarla, imkansızlıklar içinde de olsa istendiğinde neler yapılabileceğini ortaya koyma açısından etkili olur” dedi.

Sergi, 28 Haziran akşamına kadar devam edecek.