A
laplı Anadolu Lisesinde 7 yıldır işçi olarak çalışan Murat Ölüç, yaptığı açıklamada, daha önce Alaplı Belediyesinde çalıştığını ve norm kadrosuyla Milli Eğitime geçtiğini anlattı.

"Okula başladığım günlerde öğrencilerin yaptığı resimleri takip ederek, onları izleyerek resim yapmasını öğrendim." diyen Ölüç, "Göreve başladığımda 'Okuldaki boş zamanlarımı nasıl değerlendiririm' diye düşünürken, öğrencilerin yaptığı resimlere merak sardım. Onlarla birlikte resim çalışması yaparken yeteneğimin olduğunu keşfettim." diye konuştu.

 

"Teklif gelirse seve seve yaparım"

 

Ölüç, müdürün önerisiyle okul duvarlarına öğrencilerin de katkısıyla eğitim anlayışına uygun resimler çizmeye başladıklarını kaydederek, resim yaparken okulda yapılan tadilattan artan yağlı boyaları kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti.



Başka okullardan teklif gelmesi halinde seve seve bu görevi üstleneceğini söyleyen Ölüç, şunları kaydetti:

"Resim yapmaya amatörce başladım. Herhangi bir eğitim almadım, tamamen öğrencileri izleyerek yeteneğimi geliştirdim. Başka okullardan, 'Resim yapar mısın?' diye teklif gelirse seve, seve yaparım. Okuldan arta kalan boş zamanlarımda kara kalem ve resim çalışıyorum. Emekli olduktan sonra da resim yapmaya devam edeceğim."



Ölüç ayrıca gençlere de resim yapmayı öğretmek istediğini sözlerine ekledi.

Lise Müdürü Cevat Çevik de "Okulumuzda işçi olarak çalışan Murat kardeşimiz, çok güzel resimler çizerek okulumuzu daha da güzel bir hale getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

 

(Haber Cem Sürmeneli)