3 Üniversite bitirdiğini ve eşinin duyma, konuşma engelini bildiği halde evlendiğini belirten 38 yaşındaki 1 çocuk annesi Laçin Yaman;

 

Duyma ve konuşma engelli 40 yaşındaki eşi Mehmet Yaman’ın 1 günlük temsili askerlik yapabilmesi için çaba gösteren ve bu çabasından da mutluluk ile ayrılan 3 üniversite mezunu 38 yaşındaki Laçin Yaman, engelli eşi ile bile bile evlendiğini söyledi. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında engelliler için gerçekleştirilen 1 günlük temsili askerlik törenine katılan Laçin Yaman eşinin dili, kulağı, eli, ayağı olduğunu belirterek, “Eşim ile gurur duyuyorum” dedi.

 

“ŞÜKÜR DİYECEĞİZ”

Törenin ardından Yaman gazetecilere şu açıklamayı yaptı:  Eşimin duyma, konuşma ve anlama zorluğu var, bilerek evlendim. Her insanı Allah yaratmış kimi duyma engelli kimi yürüme engelli. Bu Allah’ın verdiği bir şey. Bunu biz bozamayız yeni baştan da yazamayız, şükür diyeceğiz. Bile bile evlendim. 10 senedir evliyim 11’nci seneye giriyoruz. Ne yapalım, eşim engelli, evlendiğim için de hiçbir kötü düşüncem yok. Allah yaratmış, biz sağlıklıyız ona hizmet etmek benim görevim.

 

“YARININ ENGELLİ ADAYIYIZ”

Biz sağlamız ama yarının engelli adayıyız. Askerliğe ile ilgili her bir erkeğin askerlik yapma kıyafeti giyme duygusu var. Eşimin bu duygusunu da ben giderdim. Bunu da yaşattığım için çok sevinçliyim, eşimi de mutlu ettim. Eşim konuşsaydı duygularını çok net açıklayabilirdi. 1 oğlumuz var. Evde eşim ile onun anlatacağı şekilde el hareketleri anlaşıyoruz. İnsan istedikten sonra herşeyi anlatır, öğrenir. İstemedikten sonra bu işler zor. Eşim hiçbir işte uğraşmıyor, okuma yazması da yok. Onun yerine okumam yazmam da var, eşimin dili, kulağı, eli, ayağıyım. Hem erkek hem bayan olarak da iki işi yapıyorum. Hiçbir engelim yok 3 üniversite mezunuyum, anestezi uzmanıyım. Muhasebeciliğim var yine güzellik uzmanlığı da yaptım. Engellilerin hiçbirini dışlamadım. Hepsine yardım etmeye çalışıyorum.

 

EŞİ İLE TANIŞMA HİKAYESİ

 

Ereğli’ye 11 sene önce gezmeye gelmiştim, eşimin arkadaşı var onun sayesinde tanıştık. Eşim için Ereğli’de engelli olduğu için kimse evlenmiyor dediler. Düşündüm, ne fark eder sağlam biri ile de evlenebilirim bir gün o da engelli olabilir, yatalak hasta da olabilir ona da bakmak zorunda kalabilirim. Ömür boyu evleniyorum her ihtiyaçlarını da karşılayacağım dedim. Zor da olsa yapmaya çalışıyorum şuna inanıyorum ki zorlukları insan istedikten sonra aşabilir.