CHP Kdz.Ereğli İlçe Eğitim Sekreteri Çiğdem Kılıç yaptığı yazılı açıklamada “Takvimler 29 Ekim 1933 Ankara Hipodromunda yer yerinden oynuyor; çünkü mikrofondaki kişi büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ tür” dedi.

Kılıç açıklamasında görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Cumhuriyet’in, kuruluşunun   üzerinden  henüz 10  yıl geçmesine rağmen, ülkede çok hızlı bir kalkınma seferberliği başlatılmış, büyük adımlar atılmıştır. Ne yazık ki  Atatürk’ün ölümünden sonra bu hızlı kalkınma devam ettirilememiştir. Çünkü tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Marşhall yardımlarının etkisi ve yerli iş birlikçilerinin desteği  ile yarı sömürge bir ülke haline getirilmiş, kalkınma hamlesinin önüne set çekilmiştir.

Bu gün, dünyanın önünde eğildiği büyük lider Mustafa Kemal Atatürk bize unutturulmaya çalışılıyor.  Bilmelidirler ki; “ O”’  hiçbir zaman unutulmaz, unutturulamaz.

Gerçek Atatürkçülük “O”nun kimliğini, düşüncelerini ve eserlerini doğru anlamak, yaşamak ve yaşatmaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozarak, vatanımızı bölmeye çalışanların önündeki en büyük engel yine Mustafa Kemal’dir. Bizi birleştiren büyük güç  “ O” nun ilke ve devrimleridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü ölümünün  76. Incı yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak  şükran ve minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. “