Ereğli’de aracın altında kalarak yaralanan sokak kedisinin tedavisini yaptıran Ayşe Keskin, bir bacağı kesilen ve özel bakıma ihtiyaç duyan hayvanı sahiplendi.

Kırmacı Mahallesi'nde bir hafta önce aracın altında kalarak ağır yaralanan kediyi gören Keskin, hayvanı kendi imkanlarıyla Ereğli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne götürerek tedavisini yaptırdı.

Keskin, sağ arka bacağı kesilen ve tedavisi tamamlanan kediyi sahiplenmek için Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne başvurdu. Özel bakıma ihtiyaç duyan kedi, Keskin'e verildi.

Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, yaptığı açıklamada, hayvanseverin duyarlılığı sayesinde telef olmaktan kurtulan kedinin, engelli kaldığını söyledi.

Bulak, "Sokakta yaralı bulduğu sokak kedisini Ereğli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine teslim ederek tedavisinin yapılmasını sağlayan Keskin, hayvanı sahiplenmek için başvuruda bulundu. Gerekli işlemlerinin yapılmasının ardından kedi kendisine teslim edilmiştir." diye konuştu.

Keskin de kedinin yaşama tutunmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Hayvanla arasında duygusal bağ oluştuğunu vurgulayan Keskin, engelli kalan kediye özenle bakacağını kaydetti.