84 yaşındaki Akın:

"Evlendiğimizden bu yana Sevgililer Günü'nü hep kutlarız. Hanımıma karşı saygım büyüktür"

74 yaşındaki Çotuk:
"Kadın hatalı olur, kocası görmezden gelir. Koca hatalı olur, kadın görmezden gelir. Geçim böyle olur. Hayat böyle yürür. Biz 52 yıldır evliyiz, mutluyuz"

Türk Kızılayı Akçakoca Yaşlılar Konukevinde kalan biri 45, diğeri 52 yıllık evli iki çift, "sevginin yaşı yoktur" diyerek, yaklaşık yarım asırdır aynı yastığa baş koydukları eşlerine Sevgililer Günü için sürpriz bir kutlama gerçekleştirdi.

Konukevi sakini 84 yaşındaki Ahmet Akın, 79 yaşındaki eşi Faire Akın'a, 74 yaşındaki Nazmi Çotuk da hayat arkadaşı 72 yaşındaki Fikiriye Çotuk'a sürpriz Sevgiler Günü kutlaması yaptı.

Ellerindeki çiçekleri eşlerine veren Ahmet Akın ve Nazmi Çotuk, uzun yıllardır aynı yastığa baş koydukları eşleriyle pasta keserek, yaklaşık yarım asırdır hiç esirgemedikleri sevgilerini eşlerine bir kez daha göstermiş oldu.

Sürprizden oldukça mutlu olduğunu ve evliliklerinin uzun süredir çok güzel yürüdüğünü anlatan Faire Akın, "Sevginin yaşı yok. Çok mutlu oldum. Dillere destan bir yaşamımız vardır bizim. Bugün buradayız, yarın Yalova'dayız, öbür gün kendi evimizdeyiz. Gezeriz biz böyle. Bugün yine her şeyler almış bana. Telefonlar, saatler almış. Hiçbir günümüz huzursuz geçmedi" dedi.

Ahmet Akın ise evlilikte asıl meselenin iki tarafın da anlayış göstermesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Her şeyi kafaya takmam, biraz boş veririm. Hanım bazen içine atar, söylenir ama ben söylenmem. 25 yıl Almanya'da kaldık. Malımızı, mülkümüzü oradan edindik. Ben emekli oldum, kesin dönüş yaptım. Evliliğimizin içine çok şeyler sığdırdık. Karı koca devamlı oynar, dans ederdik. Neşe getirdiğimiz için herkes bizi davet ederdi. Evlendiğimizden bu yana Sevgililer Günü'nü hep kutlarız. Hanımıma karşı saygım büyüktür." 


"52 yıldır evliyiz, mutluyuz"

Yarım asrı geçen bir süredir evli olan Nazmi ve Fikriye Çotuk çifti ise bir yastıkta kocamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

"Hatasız kul olmaz" diyen Nazmi Çotuk, "Kadın hatalı olur, kocası görmezden gelir. Koca hatalı olur, kadın görmezden gelir. Geçim böyle olur. Hayat böyle yürür. Biz 52 yıldır evliyiz, mutluyuz" ifadelerini kullandı. 

"Her günümüz bizim için Sevgililer Günü"

Fikriye Çotuk da evli olduğu süre boyunca hep mutlu olduğunu ve nasıl yaşlandığını anlamadığını vurgulayarak, "Mutlu olduğun zaman günler ne zaman geldi, geçti bilmezsin ama anlaşamayınca bir gün çok uzun gelir. Her şeye uyum sağladım, mutluyum. Çocuklarımız gelir gider. Mutlu yaşıyoruz, aynı sevgimiz devam ediyor. Her günümüz bizim için Sevgililer Günü" diye konuştu.


Türk Kızılayı Akçakoca Yaşlılar Konukevinde kalan 52 yıllık evli Nazmi Çotuk (74) "sevginin yaşı yoktur" diyerek, eşi Fikriye Çotuk'a (72), Sevgililer Günü için sürpriz bir kutlama gerçekleştirdi. Çift ilk günkü sevgi ile yaşadıklarını belirterek mumu üflediler.

 
Türk Kızılayı Akçakoca Yaşlılar Konukevinde kalan Ahmet Akın (sağda) 45 yıllık evli olduğu eşi Faire Akın'a (solda) sürpriz kutlama gerçekleştirdi.