Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi ve İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Türkiye’de ilk kez simülatörlü iş makinesi kursu açıldı.  Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş, “kalifiye eleman yetiştirmek yoluyla genç issizlerin istihdam imkanlarının artırılmasına katkıda bulunmaktır” dedi.

 

OPERATÖRLER UZMANLAŞACAK

“Ülkemizde gelişen inşaat sektörünün ve sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak güvenli, verimli, etkili ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın standartları ile uyumlu profesyonel eğitim sağlanmasına yönelik bölgemizdeki işsizlik sorununa çözüm üretmek, işsizlere meslek kazandırmak ve mevcut operatörlerin uzmanlaşmasına olanak sağlamak, yetişecek operatörleri risksiz bir ortamda düşük maliyetli, güvenli ve etkili sanal çalışma alanında uygun operatör tekniği, makine kontrolleri ve güvenli operasyonu öğretmek için böyle bir proje hazırladık.

 

RİSKLER SIFIRA İNECEK

Eğitimdeki önceliğimiz tehlikeli çalışma alanları, güvenlik ihlali durumları, ekipman hasarları, yakıt tüketimi gibi gerçek durumlardan kaynaklanan riskleri sıfıra indirgeyerek inşaat ve hafriyat sektöründe çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek yoluyla genç issizlerin istihdam imkanlarının artırılmasına katkıda bulunmaktır.

 

BAKKA DESTEKLİ

Projeyi Esnaf Odamızla birlikte hazırlayarak Batı Karadeniz Kalkınma Mali Destek programı kapsamında gerçekleştirdik. Projenin eğitim süresi 3 hafta ve 72 saat olup eğitimler sonunda sınavlardan başarılı olan kursiyerlere kepçe operatörlüğü belgesi verilecektir.”

 

OPERATÖR BULMAK ZOR

Kaymakam Altuğ Çağlar da, Türkiye’de ilk defa İlçemizde simülatörlü iş makinesi eğitimi verilmesi çok önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı ve İlginç bir proje olmuş, İş makinesi operatör kullanan işçi bulmak çok zor burada özelikli simülatör vasıtasıyla elaman yetiştirmek çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Simülatör üzerinde iş makinesi kullanmaya çalıştı. (Haber Cem Sürmeneli)