Almanya Aile Sosyal ve Gençlik Bakanlığının teşviki ile ve gözetimi altında, Türkiye Uyum Araştırmaları Merkezi(TAM) Vakfı, Otto Benecke (OBS) Vakfı desteği ile ve Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından Organize edilen MIGOVITA programı ve çeşitlilik forumu kapsamında AWO Gelsenkirchen’de yapılan seminer verimli geçti.

 

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak yaptığı açılış konuşmasında, “”Dernek olarak böyle bir projenin içinde olmak bizleri heyecanlandırdı. Bu proje derneğimiz için büyük bir kazanımdır. Dernek olarak Müzik ve Folklor gruplarımızla birlikte bu tür proje ve bilgilendirme seminerleriyle gençlerimize daha yararlı olacağımızı düşündük. Bundan sonra da yıl içinde seminerlerimiz devam edecektir. Bugün burada özellikle gençlerimizin katılımı bizleri çok mutlu etmiştir. Yönetim olarak her zaman hemşerilerimizin ve gençlerimizin yanında olup sorunlarıyla bire bir ilgilenmek tek amacımızdır. Artık Almanya’da kalıcıyız, bu nedenle gençlerimizin sorunlarına daha fazla eğilmek zorundayız. Bu vesileyle seminerimize katılan gençlerimize, velilerimize, üyelerimize yönetim kurulu üyelerimize ayrıca mazeretleri dolayısıyla katılamayan ancak mesajlarıyla desteklerini belirten tüm üyelerimize gönül dostlarımıza teşekkür ediyor seminerimizin Derneğimiz, Zonguldak`ımız ve tüm katılımcılar için hayırlara vesile olmasını diliyorum“ dedi.

MIGOVITA Sorumlusu Turan Küçük’de, “Türk Dernekleri olarak buradaki sorunlara hangi ağırlıkta ilgi gösterirsek, Alman kuruluşları da o oranda bizlere ilgi gösterir. Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetimini bu projede yer almasından dolayı kutluyorum. Almanya Zonguldaklılar Derneği bundan sonraki zamanlarda benzeri resmi organizasyonları düzenleyip ve Organize edebileceğini kanıtlamıştır” görüşlerine yer verdi.

Konuşmacılardan Cem Organ Almanya’daki eğitim sistemi ve meslek eğitimi konusunda gençleri bilgilendirdiği konuşmasında özetle şunları söyledi: “Gençler meslek eğitimi konusunda çabuk pes etmemeli, hedefledikleri iş konusunda sonuca gidene kadar çalışmalıdırlar. Ayrıca ailelere de meslek eğitimi konusunda çok iş düşmektedir. Gençlerimiz meslek eğitimi konusunda kendi istekleri doğrultusunda çalışma yapmaları daha faydalı olacaktır“

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen seminer Almanya Zonguldaklılar Derneğinin ikramları ile sona erdi.