Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yöneticileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu nu makamında ziyaret ettiler.

 

Meclis Başkanı Hasan Öztürk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık yazıcı, Meclis Başkan Vekili Mustafa Yener Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak,  Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Yaman Selçuk Oktay ,Meclis Üyeleri Uğur Kuşçuoğlu, Cüneyt Gülsoy Yüksel Koçak ve Genel Sekreter Taner Arslan dan oluşan bir heyetle  konuşan Alaplı Tso Başkanı Recep Ocak şunları  söyledi:

 

“Alaplı TSO olarak 26 Mayıs 2013 tarihinde Odamıza ve camiamıza yakışır bir şekilde seçimlerimizi tek liste ile uzlaşı sağlayarak hür ve demokratik bir ortamda tamamladık. Hizmet etmek için arkadaşlarımızla yola çıktık. Sizlerinde desteği ile bu meşakkatli görevi en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım genç dinamik hepsi işlerinde başarılı arkadaşlar. İlçemiz Alaplı Ankara ve İstanbul’a yakınlığı ile yatırım için oldukça cazip bir konuma sahip. 810 dönüm kamulaştırması tamamlanmış boş Organize Sanayi Bölgemiz var hemen 2 km mesafede deniz kıyısında ÇED i tamamlanmış ALPORT Limanımız mevcut. Bu bölgeye yatırım yapacak olan Firmalar OSB de ürettikleri ürünlerini Liman dan Türkiye’nin ve Dünyanın her yerine  rahatlıkla ulaştırabilme şansları var. İstanbul boğazı 90 mil mesafede bu demek oluyor ki gemi ile 6-7 saatte ürününüz İstanbul’da.

İlçemizde mevcut Sanayicilerin olduğu alanda Islah OSB çalışmalarımız var konunun üzerinde ciddi şekilde çalışmamız var.Sizlerden bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde OSB ye yatırımcı bulmak için Kayseri’ye bir heyetle ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca ALPORT  Firması ile önümüzdeki hafta içerisinde bir araya geleceğiz ve yatırımcı firmayla Liman konusunda istişare yapacağız. Sayın Başkanım bizleri kabulünüzden dolayı Alaplı Tüccar ve Sanayicisi adına sizlere teşekkür ediyorum.”

 

Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında; “Öncelikle Yeni Yönetiminizi ve Meclisinizi tebrik ediyor hayırlı olmasını diliyorum. Biz 365 Oda ve borsamızla çok büyük bir camiayız. Bizler yaşadığımız yerleri kalkındırmak Tüccar ve Sanayicinin önünü açmak istihdama katkı vermek amacıyla bu görevler talip olduk aynı şekilde sizlerde bu ışığı görüyorum. Genç ve güzel bir kadroya sahipsiniz.  Allahu tealanın dediği gibi  'İnsanlara hizmet etmek en kutsal görevdir'. Bu görevde Allah bizleri ve sizleri utandırmasın. Yapacağınız her türlü hizmette kapımız 24 saat açık takıldığınız her noktada bizlerde size yardımcı olmak için daima yanınızdayız. Projelerinize desteğimiz tamdır. Bizler tarafsız olarak Odalarımıza siyaseti sokmadan herkese aynı mesafede  hizmetimizi yerine getirmek zorundayız. Hizmet edebilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, "Bunun için de herkesin farklı düşünmesi gerekiyor ama farklı fikirleri ortak akılda bir araya getireceğiz.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum Allah Yolunuzu ve yolumuzu açık etsin” dedi.