Kdz. Ereğli’de engelli çocuklarla ilgili “Oyuncak arkadaşım merhaba” etkinliği yapıldı. Belediye, Fiziksel Engelliler Derneği ve İzmirlioğlu İlkokulu 2E sınıfı öğrencilerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Oyuncak arkadaşım’ adlı sosyal sorumluluk projesi, Belediye’nin “Sevgi, Barış, Dostluk” düğün salonunda gerçekleştirildi.



İlçedeki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli çocukların bir araya geldiği etkinliğe Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Fiziksel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Eroğlu, İşadamı Ahmet İzmirli, Merhum Hacı İbrahim İzmirlinin kızı Yaşar İzmirli Gök, İzmirlioğlu İlkokulu Müdürü Orhan Köse, öğrenci velileri ve engelli aileleri katıldı.

Proje kapsamında 2E sınıfında eğitim gören öğrencilerin anneleri, etkinlikte engelli çocuklara armağan edilmek üzere 58 bez bebek ve çeşitli hediyeler hazırladı. Küçük öğrenciler bu hediyeleri “Oyuncak Arkadaşı” olarak belirlenen engelli çocuklara takdim etti.  Etkinlikte Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal da çocuklara balonlar hediye etti.



“SİZLER İÇİN SINIRLARI ZORLAYACAĞIM”

Belediye Başkanı Uysal, yaptığı konuşmada nefes alan her kesin öksürürken dahi bir engelli adayı olduğunu belirterek; “Gerçekten sizleri kutluyorum, çok önemli görevler yapıyorsunuz. Engelli çocuklarımızla, rehabilitasyon ihtiyacı olan çocuklarla uğraşmak  yürek isteyen, kalp isteyen, içinde bir sevgi tohumu bulunmasını gerektiren bir çalışma. Bu yüzden ülkem adına, insanlık adına sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Bütün sorunlarınızı biliyorum. Bugün engelli olmayan bir insan bir saniye sonra öksürürken, yerinden kalkarken engelli olabilir. Bu bilinçle bu engelli vatandaşları ve ailelerine kıymet vermeliyiz, katkı sağlamalıyız. Ömrüm yettiği müddetçe, aklım beynim, ayaklarım yettiği müddetçe hangi makamda olursam olayım sizlerin yanındayım. Bunları bilmenizi istiyorum. Ereğli Belediyesinin imkanları doğrultusunda şartları azami şekilde kullanacağımı bilmenizi isterim. Sizler için sınırları zorlayacağım” dedi.



Fiziksel Engeliler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Eroğlu da yaptığı konuşmada engellilerin kendileriyle bir problemi olmadığını, toplumun bakış açısıyla problemleri olduğunu belirtti ve destekleri için Uysal ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Uysal’ın eşi Sevim Uysal ve Sınıf Öğretmeni Şadiye Çakır eşliğinde, 2E sınıfı öğrencileri annelerinin hazırladığı bez bebekler ve hediyeleri engelli öğrencilere verdi.