Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 27-29 Ekim tarihleri arasında Bahreyn’de gerçekleştirilen İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) ’nin yönetim kurulu, çalıştay ve yuvarlak masa toplantılarına Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’ü temsilen katıldı. 27 Ekim 2013 tarihinde Bahreyn’in başkenti Manama’da İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Yönetim Kurulu’nda ülkemizi temsil eden Prof. Dr. Mahmut Özer, 28 Ekim tarihindeki çalıştayda ise oturum başkanlığı görevini üstlendi. İslam ülkelerinde yükseköğretim kalite güvence sistemleri ile ilgili yürütülen çalışmaların gerek bu ülkeler arasında gerekse tüm dünya ölçeğinde gelişen eğilimler, sorunlar ve çözüm önerileri bağlamında masaya yatırıldığı çalıştayda, katılımcılar kendi ülkelerinde yürütülen yükseköğretim kalite güvence sistemleri ile ilgili çalışmalar hakkında sunumlar yaptılar.

İslam coğrafyasında ve tüm dünyada yükseköğretimin birinci önceliği haline gelen kalite güvence sistemleri konusunda çalışmalar yürüten BEÜ Rektörü Özer, çalıştayın ve sonrasındaki yuvarlak masa toplantısının son derece faydalı geçtiğini ifade ederek, “Tüm dünyada yükseköğretim sistemlerinin büyüdüğü ve genişlediği bilinen bir gerçek. Artık ülkeler bir taraftan büyüyen yükseköğretimin finansmanı ile ilgili kaynakların verimli bir şekilde kullanıldığını değerlendirebilmek diğer taraftan da uluslararası yükseköğretim piyasasında yer alabilmek için kalite güvence sistemlerini oluşturma, mevcut sistemlerinde değişiklikler yapma yolunda önemli çalışmalar yapmaktalar. Bu çerçevede Bahreyn’deki çalıştayda İslam Ülkeleri Kalite Güvence Ajanslarının mevcut durumu, sorunları ve çözüm yolları yükseköğretim alanında uluslararası dinamikler ve dönüşümler göz önüne alınarak masaya yatırıldı. Bu anlamda çok verimli bir toplantı gerçekleşti.” dedi.

Ayrıca 29 Ekim tarihinde, görev süresi tamamlanan Yönetim Kurulunun yerine 2 yıl süre ile görev yapacak olan Başkan, Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyelikleri seçimi yapıldı.  Birliğin başkanlığına Bahreyn Kalite Güvence Ajansı Başkanı Dr. Jawaher Shaheen Al Mudhahki, Başkan Vekilliğine ise Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer seçildi. Yönetim kurulu üyelikleri ise Malezya, Endonezya, Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir, Sudan ve Uganda’nın temsilcilerinden oluştu. Yeni yönetim kurulunda İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkan Vekili görevine seçilen Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, konu ile ilgili olarak ise, “İslam Dünyasındaki yükseköğretim kalite güvence ajansları ve ilgili yapılar için bir şemsiye birlik olan Kalite Güvence Ajansları Birliği’nin Başkan Vekilliğine seçilmiş olmak ülkemizi temsil etmek açısından benim için büyük bir onur. Ülkemizin yükseköğretim sistemini, yükseköğretim kurumlarını tanıtma ve deneyimlerini etkin bir şekilde aktarma açısından da önemli fırsatlar sunacağına inanıyorum. Bu çerçevede ilk adım olarak Birliğin 2014 yılı ilk toplantısının Türkiye’de yapılması kararını aldırdık. Bu süreci en aktif ve verimli bir şekilde kullanmak için çalışacağız” dedi.