Tüm sivil toplum kuruluşları ile iletişime geçiliyor, hazırlanan broşürler imza stantlarında dağıtılacak.

 

Kdz. Ereğli’de kurulan “Çevre Platformu” öncelikli hedefini Kireçlik’te kurulmak istenen termik santralle mücadeleye yöneltirken, ilçedeki tüm sivil toplum örgütleriyle işbirliğine de gidiyor. Bu konuda çeşitli öneri ve görüşleri değerlendiren Çevre Platformu’nun Yürütme Kurulu, imza stantları kurup hazırlanan broşürleri dağıtarak yeni bir eylem programına başlıyor. Erdemir Mühendisler Der-neği’ndeki Yürütme Kurulu toplantısı çevre gönüllülerine açık bir biçimde yapıldı. Toplantıya katılan herkes görüşlerini ifade etti. Toplantı sonrasında oturumu yöneten Aykut Ateş kısaca şu bilgiyi verdi:
“Bu süreçte de aynı şekilde bu AKM’de yada başka bir kurumda sivil toplum kuruluşlarına bir açıklama bir şekilde birliktelik anlatılacak. Daha sonra da 31 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde de bir engelli milli yüzücüyü burada düzenleyeceğimiz bir etkinlikle beraber Kireçlik’e termik santral yapılmaması konusunun basında çıkmasını sağlayacağız. Aynı şekilde broşürlerimiz hazırlandı. Bunları farklı noktalarda farklı imza stantlarında Ereğlihalkının bilinçlendirilmesi amacıyla dağıtılmaya başlanacak. Onun dışında bir internet sitesi çalışması yapacağız. 
Yürütme kendi arasında organizasyon yapısını kuracak. Tabi ki bu çalışmalarla ilgili bir bütçemiz de olacak. Bununla ilgili 2 veya 3 kişi görevlendireceğiz.”