Kdz. Ereğli’nin Kireçlik Bölgesi’n-de iki tane birden termik santral kurulmak isteniyor. Bu santrallerin bölgenin geleceğini yok edeceğini, başta fındık olmak üzere tüm tarım alanları başta olmak üzere, arıcılığı kökten bitireceğini, bölge denizindeki tüm canlıların katledileceğinin bilincinde olanların oluşturduğu “Ereğli Çevre Platformu” Yalı Boyu Köyleri’nin muhtarları ile iftar yemeğinde buluştu.
Erdemir Mühendisler Derneği’ndeki  Çevre Platformu’nun iftar yemeğine Kireçlik sahil alanını sınırları içerisinde bulunduran Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek ile Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez’in dışında, komşu köyler Sücüllü Köyü Muhtarı  Hasan Aksakal, Cemaller Muhtarı Mehmet Acun ve Terzi Köyü Muhtarı İsmail Acar da katıldı.

 

TEMEL İLKE GÖNÜLLÜLÜK 
İftar yemeğinin ardından çay muhabbeti sırasında konuşan  Av. Yakup Okumuşoğlu Doğu Karadeniz’-de yaşanan örgütlenmelerden örnekler verdi ve bu konuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi için 

çizilmesi gereken yol haritasını anlattı. Toplantıya katılan herkesin özgürce düşüncesini ifade ettiği çay muhabbetinde 13 kişilik bir yürütme kurulunun oluşturulmasına karar verildi. Bu yürütme kurulunda bölge muhtarlarından ve Kireçlik sahilini sınırları içinde bulunduran Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez ile Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek başta olmak gönüllü çevrecilerin yer almasına karar verildi.  Yürütme kuruluna girmek isteyen gönüllülerden oluşan 13 kişilik ekibin önümüzdeki günlerde ayrıca toplanarak sürdürülecek çalışmalar ile ilgili olarak kamuoyuna ayrıntılı bir açıklama yapması beklenirken, bu hareketin siyasetin dışında yürütülmesi konusunda ortak karar da alındı. Böyle bir oluşumun giderlerini karşılamak üzere yine gönüllülük esas alınarak yardımlaşmanın da sağlanması yolundaki ilke kararları ile devam eden toplantı, bölgede sürdürülecek çalışmalar için ayrı bir kadın hareketinin başlatılmasını da görüştü ve yine gönüllülerden bir komisyon oluşturuldu.

 

PLATFORMUN YÜRÜTME KURULU 
Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Atakan Coşkun, Yusuf Metin Altuntaş, Mine Yılmaz, Ayşe Akcan Hindistan, Burcu Direkçi, Yasemin Açıkgöz, İsmail Demirel, Aykut Ateş, Sabriye Aşır, Taner Tüylüoğlu, Ahmet Eyrilmez, Nazım Civelek ve Eylem Ertuğ Ertuğrul.