Zonguldak Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a verilen raporu hatırlatarak “Ölüm yolu” olarak tabir edilen Filyos sahil yolunun daha büyük kazalara neden olabileceğini vurguladı. 
Demiryolu seferlerinin iptalinden sonra defalarca yetkililere gidilip Zonguldak-Filyos arası tren seferlerinin devam etmesi, aksi takdirde kazaların artabileceği konusunda uyarılarda bulunulduğunu belirten Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, özellikle demiryolu yetkilileri ile güzergahta çalışan firmanın yanlış bilgilendirme yaptığını vurguladı. 
Mithatpaşa Tüneli’nin temel atma törenine gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ve Zonguldak Milletvekillerine verilen raporda “Ölüm yolu” nun tehlikesine dikkat çeken Zonguldak Platformu, bünyesinde bulundurduğu 140 Sivil Toplum Kuruluşuyla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorunun takipçisi olacağını vurguladı. Toplanan 40 bin imzanın sadece Mithatpaşa Tüneli için değil Filyos beldesine kadarki sahil yolunun yapılması için toplanıldığına dikkat çeken Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Zonguldak sorunlarına en çok duyarlılık gösteren 140 Sivil Toplum Kuruluşumuzun oluşturduğu Zonguldak Platformu, Mithatpaşa Tüneli Projesinin hayata geçmesini üç ana sebebe bağlı olarak istedi. Bunlar; Zonguldak’ımızın trafik bakımında nefes alması, yatırımcımıza ulaşım kolaylığının sağlanması, çok sayıda kazanın olmasıyla ‘Ölüm yolu’ ismini alan Filyos sahil yolunun bu tehlikeden arınmasıdır. Bunları özellikle raporumuzda belirterek Filyos sahil yolunun bir an önce bitirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştık. Şimdi tekrar uyarıyoruz. Yakında okulların açılmasıyla öğrenci servislerinin işlemesiyle araç trafiğinin artacağı ‘Ölüm yolu’ adeta ‘Kabus’ yolu haline gelecektir. Buna bir an önce çözüm bulunması ve çok daha büyük kazaların olmaması en büyük dileğimizdir” dedi.
Yetkilileri tren seferleri kalktığında kazaların olabileceği yönünde uyarılıp öneri getirdiklerini belirten Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Tren hattının bakımını alan firma bakım çalışmasına ilk olarak Filyos-Karabük arasında başlamasına rağmen Zonguldak-Filyos güzergahında da bakıma başladığını söyleyerek bu güzergahı yolcu seferlerine kapattırmıştır. İnsanların hayati endişesiyle yetkililerin Zonguldak Platformu tarafından uyarılmasının ardından şehrin yetkili makamlarınca Zonguldak-Filyos arasının açılması talebinin geri çevrilmesinin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra Kardemir kömürsüz kalmasın diye hattın belli saatlerde yine firma yetkilisinin inisiyatifiyle açılmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. 
Bu kazadan ders almayıp olayın vahametini anlamayıp suni önlemler almamız ölümleri durdurmayacak, aksine artıracaktır. Bu nedenle mülkü amirinden siyasi otoritesine kadar getirdiğimiz öneriyi yineliyoruz; Fillyos-Karabük arasında çalışma yapılırken Zonguldak –Filyos arasında tren seferleri yapılsın. Bu zaman içinde Filyos sahil yolu bir an önce yapılıp sağlıklı hale getirilsin. Yol yapımı bittikten sonra da Filyos-Zonguldak arasındaki demiryolunun yapımına başlanılsın” dedi.       
Bakan Binali Yıldırım ve Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ile Ercan Candan’a ulaştırılan Zonguldak Platformu raporunda Filyos sahil yoluyla ilgili şu ifadelere yer verildi: 
“Zonguldak Platformu, kronik hale gelen ve her geçen gün artarak yaşamı güçleştiren şehir içi trafik sorununun çözümü, sürekli ölümlü kazaların olması nedeniyle “Ölüm yolu” tabiri kullanılan Filyos sahil yolunun sağlıklı bir yapıya kavuşması ve bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamları için alt yapı imkânı oluşması için Mithatpaşa Tüneli’yle birlikte Filyos’a kadar olan güzergahın yapılması için imza kampanyası düzenledik. 
Zonguldak tarihinde görülmemiş bir destekle yaklaşık 40 bin imza toplanarak, basın, kamuoyu ve siyasetçilerimizin desteğini alarak sizlere ulaştırılmıştır. Yaklaşık 38 yıllık Mithatpaşa Projesi sizlerin ilgisiyle hayata geçmeye başlamıştır. 
Umarız belirtilen sürede, Filyos beldesine kadarki yol hayata geçmesiyle Zonguldak’ımız trafik bakımında nefes alacak, yatırımcımıza ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak, çok sayıda kazanın olmasıyla “Ölüm yolu” ismini alan Filyos sahil yolu böylesi kötü anılmaktan kurtulacaktır.”